Alingsås vann kontringsmatchen: "Det var helt otroligt"

Alingsås tog hem första mötet med Svendsborg efter en första halvlek som till och med chockade Alingsås-tränaren, Mikael Franzén.… – Det var helt otroligt, säger han.

ANNONS
|

Alingsås: 29

Svendsborg: 26

Hemmalaget Alingsås brukar vara bäst i Sverige på att kontra. När Svendsborg är bäst i Danmark i samma disciplin så går det enkelt att räkna ut hur det skulle se ut i Estrad Arena. De två lagen kontrade på varandra och den första halvleken, där gick det undan.

– Det är en bra seger för oss. Den första halvleken var den snabbaste jag sett på länge. Det var helt otroligt. Synd bara att inte fler fick se det på plats. Men det var många avslut och en bra match och det blev så att båda lagen straffade varandra, säger Franzén och fortsätter.

ANNONS

– Ett tag trodde jag till och med att klockan skulle börja gå snabbare.

Det blev tillslut seger med tre bollar för Alingsås som nu ska ta sig till Danmark i returen. Trots segern är Franzén inte helt nöjd.

– Det var en bra seger ... men jag tycker att vi kanske borde ha gjort några mål till. Men vi har gett oss chansen att ta oss vidare och det är det viktigaste, säger Alingsås-tränaren.

Någon spelare du är extra nöjd med?

– Ja, Daniel Tellander är bra, riktigt bra.

Vad kommer att krävas för att ni ska ta er vidare?

– Det kommer att krävas en väldigt bra match av de i returen. Men då har de hemmaplan och kanske får med sig några lätta domslut. Det är vi beredda på. Men vi ska göra en ny bra insats.

ANNONS