Alingsås Felix Claar gick fram som en ångvält mot Sävehof och blev hemmalagets bästa målskytt. Bild: Bildbyrån.

Alingsås vann brottningssemi

|

Det stod 1-1 i matcher inför den tredje semifinalen i E6-derbyt. Nästan lika jämnt var spelet i första halvlek.Tillställningen inleddes med att Alingsås lagkapten Max Daarj visade vägen med matchens första mål och Richard Frisk visade sig vara väldigt kurant genom att vända spelet snabbt med ett långt utkast, som sedan Andreas Flodman satte dit. Alingsås i förarsätet, mycket tack vare det uppoffrande spel som karakteriserade lagets insats denna eftermiddag.

Felix Claar personifierade den inställningen bättre än någon annan. Efter tre minuter räddade han ett skott med ansiktet, tre minuter senare kroppsfintade han bort Sävehofs försvar och satte 4–2.

Resten av halvleken fortsatte på samma tema. Det small så det brakade i både reklamskyltar och tv-studior. Samtidigt följdes alla dueller av omklappningar och förbrödrande handskakningar.

Alingsås växlade upp

För att öppna upp Alingsås konservburkstäta försvar behövdes något extra. Som ett bakom-ryggen-pass, vilket föranledde Victor Fridéns reducering till 7-6 efter 22 min.Sävehof hann också ikapp. Två raka mål av hårdskjutande William Bogojevic förminskade hemmalagets försprång till noll.

Men tre minuter senare hade det svängt igen. AHK gick till paus med tre måls ledning och ett grepp om matchen. Det greppet tätnade än mer i inledningen av andra. Då växlade hemmalaget upp. Det var som att de vilat och väntat på rätt läge under de första 30. Det dröjde inte mer än sju minuter efter vilan innan ledningen var med fem mål.

Nu var det stolpe och ribba ut för Sävehof. Victor Fridén fick läge att reducera två gånger om men sköt först i ribban på straff – och sedan i stolpen på returen. Det sammanfattade stora delar av gästernas andra akt.

Bubblande stämning

Med gallskrik mot domare och med det egna laget hetsade publiken upp stämningen inne i Estrad. Än mer högljutt blev det när Sävehof var en man för mycket på banan. Efter långa överläggningar med sekretariatet fick Sebastian Karlsson stå för lagstraffet – och där kändes det som mycket av luften pös ur hans lagkamrater.

När dessutom flera hemmamål kom i öppet mål blev upphämtningen än tyngre. AHK fick enkla mål. Sävehof fick springa in i en levande köttmur i form av Darj och Bergendahl för att få in sina. Slutkörda och knockade kom gästerna aldrig närmare än ett mål, även om det blev spännande mot slutet då Olle Forsell-Schefvert var några centimeter ifrån att skjuta matchen till förlängning.

Påhejade av skadade Fredrik Teern från läktarplats tog till slutalingsåsarna ett par, tre steg närmare sin andra raka SM-final.