Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Alingsås tillbaka i vinnarspåret

Förlust mot RIK senast. Mot Aranäs studsade Alingsås tillbaka. – Jävligt skönt att vinna igen, säger Andreas Berg.

Efter två raka förluster är Alingsås tillbaka i vinnarspåret igen. Mot Aranäs bröts den negativa sviten när Mikael Franzéns manskap vann med 32-23 i Estrad på onsdagskvällen. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det var jävligt skönt att vinna igen, vi har ju torskat två i rad och det har varit för jäkligt, säger femmålsskytten Andreas Berg till C More. 

Men om det gick lätt till slut för Alingsås var det mer kämpigt till en början. Aranäs började klart bäst och efter drygt 20 minuters spel var det bortaledning 9-6. Alingsås lyckades dock hämta sig och i paus var det 11-10 i hemmalagets favör. 

– Man var ganska lack i halvtid, säger Andreas Berg som var allt annat än nöjd med AHK:s uppträdande under matchens första 30 minuter. 

– Det var inte bra alls. De spelade så långa anfall och när vi fick bollen var vi så stressade och fastnade på första gubben. 

"De tryckte sönder oss" 

Till den andra halvleken kom Alingsås ut med ny energi och när topplaget väl fick ordning på anfallsspelet klarade Aranäs inte av att stå emot. 

– De tryckte sönder oss, säger Aranäs tremålsskytt, Max Santos, som trots nederlaget menar att det finns en del positivt att ta med sig från drabbningen. 

– Jag tycker vi gör det mycket bättre än senaste hemmamatchen mot Guif. 

Slutsiffrorna skrevs till 32-23. I och med segern återtar Alingsås andraplatsen i tabellen. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.