Alingsås tappar VM-spelaren Max Darj

Max Darj presenterade sig för handbollsvärlden på riktigt under handbolls-VM i Frankrike. Nu har mittsexan gjort klart med ett utlandskontrakt.

ANNONS
|

– Det känns jätteinspirerande och jättekul, säger han.

Max Darj kom redan som 17-åring, 2009, till Alingsås. Där har han utvecklats till en av klubbens viktigaste spelare och var med och vann SM-guld med klubben 2014.

Nu står det klart att Alingsås lagkapten är klar för tyska tabelljumbon, Bergischer HC. Övergången kommer att ske till nästa säsong.

– Det är jätteinspirerande och jättekul. Jag fick en bra känsla av dem och tror att jag kommer utvecklas bra där, säger Darj om flytten.

Darj imponerade stort under handbolls-VM i Frankrike och att det blir en flytt utomlands för mittsexan, kom inte helt oväntat. För att kunna delta under VM, fick Darjta tjänstledigt från sitt jobb som arbetsledare. I och med flytten till Tyskland, blir han nu proffs på heltid.

ANNONS

–Det ska bli kul. Kan lägga all fokus på handbollen och utvecklas så mycket som möjligt där.

Krävs obekväma beslut

Samtidigt som en flytt till Tyskland känns inspirerande för hans karriär, känner han också lite vemod över att lämna Alingsås.

–Vi har rotat oss jättebra här. Svårt att komma ifrån och känns lite vemodigt. Men det krävs ibland att man tar obekväma beslut för att utvecklas, säger han och fortsätter:

– Jag kom hit när jag var junior och det är en stor utveckling som jag gjort. Jag har spelat all min seniorhandboll i Alingsås ochutvecklats på alla sidor.

Bergischer ligger efter 18 omgångar sist i bundesliga och risker nedflyttning till nästa säsong. I det tyska laget hoppas mittsexan ha en liknande roll som han är van vid.

–Jag hoppas ju på att det blir en roll som tvåvägsspelare. Jag ska ta chansen och visa vad jag kan, avslutar Darj.

ANNONS