Alingsås serieledare efter nagelbitare

Det blev en riktig toppmatch som avgjordes under slutsekunderna när Alingsås HK återtog serieledningen efter att man slagit tabelltrean HK Malmö med 24-23. – Självklart är det jätteskönt att ha en bra tabellposition, säger tränare Mikael Franzén.

ANNONS
|

Årets upplaga av Handbollsligan är så jämn den kan bli och det skiljer bara fyra poäng mellan en serieledning och en femteplats. Lika jämnt blev det när Alingsås HK tog emot HK Malmö i kampen om första placeringen.

Föga förvånande var det inget utav lagen som lyckades helt ta kommandot över matchen och i stället skulle allt komma att avgöras i matchens slutminut.

Med en minut kvar att spela hade Alingsås flera gånger tappat sitt målövertag på fyra bollar och ställningen var 23 lika, något som föranledde till en timeout från hemmalaget.

– Vi kunde hanterat våran ledning bättre. Vi leder några gånger med tre-fyra mål, men sen kom någon utvisning och det blev riktigt tajt, säger tränare Mikael Franzén efter matchen.

ANNONS

Timeouten barfrukt direkt då man kunde återta ledningen.

Med 20 sekunder kvar att spela, oceaner av tid inom handboll, gällde det att hålla undan Malmös sista forcering. Något man gjorde med stor hjälp av målvakt Rickard Frisk som bjöd på en svettig räddning med sju sekunder kvar att spela.

– Vi spelar okej men kan spela bättre än såhär, sen gör Malmö oss sämre än vanligt och vi lyckas inte få det spelet vi vill ha.

Första segern på tre år

Räddningen från frisk innebar, utöver seger, att Alingsås dödade ett hjärnspöke man haft när man mött Malmö det senaste.

– Det var ju extra skönt att kunna slå Malmö i seriespel för första gången på tre år, konstaterar tränaren.

Dessutom inkasserade man två poäng och tar därmed över förstaplaceringen från LUGI på målskillnad.

ANNONS