Alingsås och Sävehof mot semifinaler

ANNONS
|

Estrad i Alingsås har blivit en succé innan hallen ens har invigts. Fjärde kvartsfinalen mot Kristianstad har varit utsåld sedan en vecka tillbaka.

- Vi har fortfarande många på väntelista, folk som fortfarande hoppas komma in, säger Alingsås HK:s klubbchef Christer Mårtensson.

Chansen är liten. I måndags morse skulle eventuella returnerade biljetter säljas.

Ingen fanns.

När kommer svartabörshajarna upp till ytan?

2 975 personer tillåts, inklusive spelare och funktionärer. Motståndaren, IFK Kristianstad, har bokat 38 platser, så matchen mellan klackarna kan bli ojämn. Folket på "Blåkulla", den maffiga kortsidesläktaren, lär inte vika ned sig.

- Det går rykten om att alingsåsare köpt biljetter på Kristianstads kvot också, berättar Christer Mårtensson.

ANNONS

Efter landskampsuppehållet, som inte drabbade AHK på annat sätt än att det blev tillfälligt (?) stopp på segerraden, har hemmalagets tränare Mikael Franzén tillgång till alla sina spelare.

- Vi har haft en riktigt bra träningsperiod, säger Franzén, och hoppas att den här matchen blir lik den senaste. Då lyckades vi hålla den ledning vi tagit.

Sävehof åker till Eskilstuna för att avgöra på bortaplan mot Guif.

- Vi hade gärna spelat vidare direkt efter förra segern, förklarar tränaren Magnus "Bagarn" Johansson, men det var bara att finna sej. Vi lade bollarna åt sidan ett tag och körde bra på det fysiska.

Han räknar med att Guif vill ta initiativet direkt.

- Men det vill vi också, försäkrar "Bagarn".

ANNONS