Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/1

Alingsås med övertygande seger mot Ricoh

Alingsås firade in helgen med en övertygande 33-21-seger borta mot Ricoh. Något man kan tacka mittsexan Oscar Bergendahl, med sina sju mål i andra halvlek, för.
– Jag brukar väl försöka sprida ut målen mer över hela matcher, skrattar Bergendahl.

Den senaste tiden var inte den muntraste för Alingsås som, innan tisdagens seger mot tabelltrean Lugi, hade radat upp fyra raka förluster.

Under fredagen fortsatte man på det positiva spåret och när man slog bottenlaget Ricoh med övertygande 21-33. Ett lag man har ett övertygande facit mot, detta då man vunnit samtliga av de fem senaste mötena lagen emellan.

Till en början skulle man dock hålla jämna steg med Solna-laget som, i skrivande stund, befinner sig på en elfteplats i tabellen.

Något som innebar en knapp ledning med tre mål i halvlek.

– Vi mötte ju ett bra försvarslag som är stora och tunga, så det brukar ju ta lite tid innan man lyckas nöta ner dem, säger Oscar Bergendahl.

Mittsexan klev fram och avgjorde

Men under den andra halvan av matchen visade man varför det skiljer åtta platser mellan lagen i tabellen.

Alingsås drog iväg ordentligt i målskyttet och efter drygt tio minuter in i halvlek hade man införskaffat sig en ledning med tio mål.

– Vi punkterade matchen ganska snabbt i andra halvlek och kontrar sönder dem, de hängde inte med helt enkelt.

Du verkade trivas bra med dina sju mål under andra halvlek...

– Ja, jag fick mina chanser idag. Så det var kul att få vara med och skjuta.

Hur ofta gör du sju mål på en halvlek?

– Nja, jag brukar väl försöka sprida ut målen mer över hela matcher, skrattar Bergendahl.

"En härlig känsla i truppen"

En annan linjespelare som hade ställt in siktet inför matchen var Daniel Tellander, även han stod för sju mål under matchen.

Segern är inte bara viktigt när det kommer till placering, eftersom slutspelsplatsen sedan länge är säkrad. Nu handlar det om att ha en skön känsla inför fortsättningen.

– Nu känner jag verkligen att vi är på gång igen, det är ju skönt att komma in i slutspelet med en härlig känsla i truppen.

Mest läst