Alingsås klart för SM-final

Kim Andersson spelade ut hela sitt register och visade vilken gudabenådad handbollsspelare han är. Men vad hjälpte det. Alingsås är klart för SM-final.… – Just nu sitter jag bara och njuter, säger AHK-tränaren Mikael Franzén.

|

Det var Kim Andersson mot Alingsås HK. Den 33-årige handbollsikonen hade en kväll där han bar Ystad på sina axlar. Men inte ens han orkar stå emot AHK-kollektivet.

– Han var otroligt bra i den här matchen, säger Alingsås tränare Mikael Franzén.

I matchens inledning tog Alingsås kommandot och ryckte tidigt till sig en tvåmålsledning. Men med kvarten spelad började Ystad äta sig in i matchen. Anföraren Kim Andersson fördelade bollar till höger och vänster när han inte själv gick på avslut. Gång på gång visade han vilken unik blick för spelet han har.

När AHK slarvade vid ställningen 12-11 och tappade boll kunde Ystad kvittera. När halvtidssignalen gick var det helt jämnt i matchen.

I början av andra halvlek följdes lagen åt. Ystad försökte dra ner tempot och vara noggranna i anfallsspelet och Alingsås gjorde allt för att vända spelet snabbt. Mikael Aggefors gjorde flera fina räddningar i AHK-målet. Sekunden efter en räddning var Alingsås kantspringare framme och avslutade. Oftast i mål.

– Vi är ett bra lag, med betoning på lag. Vi har verkligen växt in i slutspelet, säger Franzén.

Vid ställningen 17-17 var en sliten Kim Andersson tvungen att hämta andan några minuter på bänken. När han blev inbytt igen hade Alingsås ryckt till sig en tvåmålsledning på nytt och ledde 20-18.

– De är bara i ledningen en gång i hela matchen. Visst, de gör det bra, men vi är otroligt stabila. Det var nog inte många som trodde att vi skulle vinna den här semifinalserien med 3-0 i matcher, säger Mikael Franzén.

Avslutningen blev ändå dramatisk. Med minuten kvar satte Ystads Linus Andersson ett skott högt över huvudet på Aggefors och Alingsås ledde bara med ett mål.

– Det kändes lite jobbigt i slutet, det får jag erkänna, säger Franzén som kunde dra en lättnadens suck när Johan Nilsson krutade in 28-26 i målvaktens vänstra kryss och saken var klar.