Alingsås bröt mardrömssviten mot RIK

Fyra raka förluster mot RIK blev inte fem. Alingsås vann derbyt efter stor show av Samuel Lindberg.
– Derbyvinst, det är allra skönast, säger Lindberg.

ANNONS
|

Inte en seger mot Redbergslid på nästan två år.

På torsdagskvällen kom trendbrottet när Alingsås vann derbyt i Estrad och bröt mardrömssviten på fyra raka förluster mot de vita eleganterna.

– De har sopat banan med oss varje gång. De hittade något hemligt recept som vi inte har rått på tidigare, men nu var det vi som hittade det i stället. Nu fick de smaka på det, säger Samuel Lindberg.

Slutsiffrorna i derbyt, som var både tufft och känsloladdat, skrevs till 26–23. Det här efter att hemmalaget satt in ett ordentligt ryck med kvarten kvar. Inom loppet av knappt tio minuter skiftade matchen ställning från 17–17 till 26–19. Ett ryck som Lindberg hade stor del i.

ANNONS

Kantspelaren gjorde tre mål i första halvlek. I andra växlade han upp ytterligare och prickade in fem till – åtta totalt. Med det var han matchens främsta målskytt.

– Det har spökat lite för mig. Jag har redan haft två dåliga matcher mot AIK och Skövde, där det inte har stämt varken försvarsmässigt eller anfallsmässigt, men i dag släppte det. Det här var en skön nystart.

20-åringen såg pigg ut redan från start när han öppnade matchen med att springa in 1–0.

– Det är otroligt viktigt att man får en bra start och inte bara står där på kanten och väntar på sitt läge.

– Sedan i andra halvlek märkte man att laget också kände att jag var i ett bra flow, du märker att lagkamraterna ser dig hela tiden och jag kände bara ”Ge mig bollen, ge mig bollen”.

Vad betyder den här insatsen för dig?

– Det är skönt att veta att man har det i sig. Trots att man möter en så grym målvakt, som Tobias Thulin, som är nära att slå sig in i A-landslaget. Det är jättehärligt att också få vinna den matchen mot honom.

I RIK-lägret var det av förklarliga skäl mer dämpat. Efter kryss mot Sävehof och förlust mot Skövde blev det alltså ytterligare en match utan seger. Det här trots att det var 12–12 i paus och att laget länge var med i andra halvlek.

ANNONS

– Det är segt nu. Det är andra matchen i rad där vi är med länge, men faller ihop i slutet, säger August Wiger, som långa stunder var den som ledde RIK:s offensiv.

Varför tror du att det blir som det blir?

– Jag kan tycka att vi drar på oss för mycket utvisningar i andra och inte får något flyt framåt. Det är oflyt kombinerat med att vi inte är tillräckligt skärpta.

En annan del i utförandet som talangen inte tycker var tillräckligt vasst var omställningsspelet.

– Vi gör 23 mål. Hur många gör vi på kontring? Jo, noll. Vi måste få lite enkla mål framåt. Vi får slita alldeles för hårt för varenda mål som det är nu.

Han suckar.

– Det är ganska tryckt stämning i omklädningsrummet just nu, men vi får försöka komma tillbaka och analysera det.

ANNONS