Alingsås bäst i finalreprisen: "En liten revansch"

Kristianstad körde över Alingsås i vårens SM-final. När lagen för första gången sedan dess drabbade samman var det ombytta roller. – Självklart en liten revansch, säger Alingsås Oscar Bergendahl.

ANNONS
|

I SM-finalen blev Alingsås förnedrat av Kristianstad med 27-18. På onsdagskvällen fick dock Mikael Franzéns manskap revanschnär västgötarna, i lagens första möte för säsongen, vann med 30-24 efter en imponerande insats.

– Jag tycker nog att det här var vår bästa prestation i år, vi var bra matchen igenom. Allting fungerade bra i dag, och vi har pratat mycket om att vi måste hålla upp spelet i 60 minuter, det tycker jag vi gjorde, även om vi tappade lite i början på andra halvlek,säger Oscar Bergendahl,som med sina fem fullträffar var hemmalagets främsta målskytt.

Efter en jämn inledning ryckte hemmalaget och gick till halvtid med 16-12. I den andra halvleken kom mästarna tillbaka starkt och tjugo minuter från slutet var det helt jämnt. Men Alingsås tog fart igen, satte in ett nytt ryck och kunde till slut vinna komfortabelt.

ANNONS

– Väldigt skönt att äntligen få vinna över Kristianstad, det var nog över två år sedan vi lyckades med det, så det här var inte bara lite revansch för finalen för i våras utan för många matcher innan dess, som vi inte har lyckats vinna mot dem.

Han fortsätter:

– Sedan var det här en seriematch och inte en slutspelsmatch, så det är så klart skillnad, men oavsett så var det en lättnad att få bekräftat att vi kan slå dem.

När Alingsås tidigare under säsongen har mött topplagen så har det slutat med förlust. Både mot Lugi och Sävehof har man kammat noll - men mot Kristianstad blev det trendbrott.

– Det är jätteviktigt att slå lagen som ligger nära i tabellen. Vi vill vinna serien och då måste vi slå alla lag. Vi har tyvärr åkt på två minor mot topplagen så här långt så det var det extra gött att vinna nu,säger Bergendahl.

ANNONS