Alingsås slog in matchbollen - klart för semifinal

ANNONS
|

Alingsås hade chansen att slå in matchbollen i Skåne senast - men misslyckades. Hemmai Estradvar laget dock starkast och vann den fjärde kvartsfinalen mot Malmö med 27-21. Segern innebär att Alingsåsför fjärde året i rad tar sig vidare till minst semifinal.

– Det känns extremt bra nu, säger Emil Frend Öfors, som med sina sex mål blev lagets främsta målskytt i den avgörande matchen.

Ni missade denförsta matchbollen, men säkrar avancemanget i det andra försöket, vad gjorde ni i kväll som ni inte lyckades med senast?

– Jag tycker vi fickett riktigt bra flow direkt från start. Konradsson fick in ett riktigt krigarmål i början och efter det kändes det som att alla hängde på. Vi gör en riktigt bra match hela vägen.

ANNONS

"Har ett jäkligt bra lag"

Under slutet av serien svajade Mikael Franzéns manskap - men i slutspelet har silvermedaljörerna från i fjol återigen visat klassen.

– Vi spelade inte bra i slutet av serien, vi fick inte in bollen, spelade inte bra bakåt. Mot Ystad i sista omgången fick vi lite träff och sedan var det väldigt viktigt att vi fick 1-0 i matcher direkt mot Malmö. Den starten gjorde att man kände att bollen började studsa vår väg.

Framme i semi igen, vad tycker du det är som gör att ni gång på gång når långt i slutspelet?

– Framför allt tror jag det är vinnarskallen som finns här. Och sedan har vi ett jäkligtbra lag också, med många spelare som kommer fram när det gäller som mest. Det känns som att alla var lite förbannadenär vi spelade dåligt i slutet av serien och beslutade sig för att "nu får vi fan ta och spela bra igen", dethar kommit fram nu.

IFK Kristianstad är också klart för semifinal. Men i de andra kvartsfinalerna väntar en femte och avgörande match. Därmed finns det fortfarande flera olikapotentiella motståndare i semifinalspelet för Frend Öfors och hans lagkamrater. Ystads IF, Lugi, Redbergslid, Sävehof och Kristianstad är lagen Alingsås kan få möta.

ANNONS

Något du föredrar?

– Nä, egentligen inte. Jag har inte spelat bra mot något av lagen som är kvar haha. Vi brukar ha något lag vihar haft lite lättare för men i år har vi inte riktigt haft det. Så det spelar egentligen inte någon roll. Sedan är det semifinal - allt kan hända.

ANNONS