Ahlms skada tungt bakslag för Sävehof

Sävehof-nyförvärvet Johanna Ahlm missar OS och EM med en korsbandsskada. Ett tungt bakslag för Sävehof, som har värvat tillbaka landslagsstjärnan inför den kommande säsongen. – Det är jättetråkigt för Johannas skull, och för oss också, säger Sävehofs sportchef Anders Eliasson.

ANNONS
|

Det var under landslagets träningsläger på Bosön utanför Stockholm som Johanna Ahlm vred till knäet. Efter en läkarundersökning stod det klart att korsbandet har slitits av och att Sävehof-stjärnan missar både OS i Brasilien och EM på hemmaplan.

Nu väntar ungefär ett års rehabilitering för 28-åringen, och det innebär att Sävehof blir utan sin nygamla nyckelspelare under åtminstone större delen av den kommande säsongen.

Sävehofs sportchef Anders Eliasson är nedstämd över beskedet.

– Det är surt. Det är förstås ett jättebakslag för oss och jättetråkigt för Johannas skull. Att både missa OS och EM och det hon skulle ha gjort i Sävehof med nya arenan och alltihop. Det är inte roligt, säger sportchefen till GP.

ANNONS

Övergången blev klar i våras och för Sävehof har Ahlms återkomst varit efterlängtad efter sju år i Danmark.

– Jag tänker mest att det är tragiskt för Johannas skull, men det är klart att ur vår synvinkel så är det jättetråkigt också. Vi har längtat efter hennes återkomst hitlänge. För oss är hon ju ett litet affischnamn också som vi länge har hoppats få se i vår svartgula dräkt igen, säger Eliasson.

Med sina kvaliteter och sin erfarenhet var Ahlm tänkt som en nyckelspelare i höstens Sävehof.

Har ni hunnit fundera kring hur ni ska ersätta henne?

– Det snurrar lite i huvudet och vi får sätta oss ner och fundera över det. Vi har ett bra lag även vid sidan av Johanna. Ännu har vi inte funderat kring en ersättare direkt och just nu är det inte aktuellt att hämta in en ersättare utifrån, där är vi inte i nuläget. Men det är tidigt inpå skadan och som sagt så snurrar det lite saker i huvudet, säger sportchefen.

ANNONS