Övertygande Heid-seger i slutspelsjakten

BK Heid besegrade Skövde HF med 26-18 och tog sig därmed upp på slutspelsplats. Towe Andersson svarade för sju mål och var en av planens bästa spelare.
– Det var väldigt roligt att spela i dag, säger Andersson efter vinsten.

ANNONS
|

Det var mycket som stod på spel i Heidhallen när Heid tog emot Skövde HF. Inför matchen låg Heid tia, en poäng bakom Skövde. Att det spelades om viktiga poäng syntes på planen. Det var högt tempo och två lag som såg ut att verkligen vilja lägga beslag på poängen.

När dammet lagt sig efter den första halvleken lös siffrorna 12-12 på resultattavlan och det var därmed helt öppet inför den andra halvleken.

Lagen fortsatte att följas åt i målprotokollet, men halvvägs in på den andra halvleken satte Towe Andersson 18-16 och det var början på ett Heid-ryck som skulle visa sig bli avgörande.

ANNONS

Heid gick ifrån till 22-16, efter vasst målvaktsspel av Josefin Wickström, och efter det kunde Heid vinna säkert.

Bara sex insläppta mål

Towe Andersson var bäst framåt och svarade för sju mål. Efter matchen hyllade hon laginsatsen.

– Jag tycker att vi gör en jättebra match och vi stänger verkligen igen bakåt. Vi släpper bara in 18 bollar och det är det som gör att vi vinner.

– Det var väldigt roligt att spela i dag. Alla gör det lilla extra och smäller på och jobbar för varandra.

Heid släppte bara in sex mål i den andra halvleken.

– Josefin var grym i målet i dag och vi spelar ett jättebra försvarsspel. Släpper man inte mer än 20 bollar så ska man vinna och i dag gör vi inte det, så det är därför vi vinner.

"Har ganska dålig målskillnad"

Josefin Wickström var hjälten i Heids försvarsspel, men i offensiven var det Towe Andersson som var avgörande.

– Jag spelar inte försvarsspel och det gör att jag kan lägga all energi på anfallsspelet. Jag har några missade passningar och några missade skott som jag inte är nöjd med, men man kan ju inte vara hundraprocentig.

I och med seger kliver Heid förbi Skövde i tabellen och upp på slutspelsplats.

ANNONS

– Det är jätteviktigt. Vi har ganska dålig målskillnad så att vi vinner med åtta bollar i dag kan bli jätteviktigt. Det kan handla om enskilda mål i slutändan.

– Det känns bra nu att vi har tagit oss upp från det här tråkiga kvalstrecket.

ANNONS