Önnereds stjärna klar för konkurrent

GP rapporterade om att en flytt var på gång – nu har Maja Eriksson gjort sitt i Önnered. Niometersspelaren har skrivit på för seriekonkurrenten Skara HF.

ANNONS
|

Coronaviruset spridning gjorde att handbollsslutspelet och allt kvalspel ställdes in. För Önnereds del innebar det att klubben både på dam- och herrsidan slapp att kvala nedåt och i stället har kunnat satsa vidare för spel i högstaligan.

Det tidiga säsongsslutet har också gjort att flera klubbar redan är i full gång med att bygga sina trupper för nästa säsong.

För Önnereds damer, som slutade nia i SHE, inleds "silly-season" med ett tungt tapp.

Maja Eriksson, som under årets seriespel noterades för 91 mål och 44 assist och var Önnereds främsta målskytt, har skrivit på för Skara HF – en flytt som GP gjorde gällande var på gång under fredagsmorgonen.

ANNONS

– Jag valde Skara HF på grund av Magnus Frisk (tidigare tränare i SKövde HF). Efter ett par år på annat håll känns det som ett bra steg att återförenas med honom igen, säger hon till Skaras hemsida.

Två säsonger i Önnered

Magnus Frisk själv är också nöjd med sitt nyförvärv.

– Hon är kraftfull och kompetent i spelets alla delar – grovjobbare, målgörare och härförare på både träning och match, konstaterar SHF-tränaren.

Eriksson återvände sommaren 2018 till svensk handboll efter två år i danska TTH Holsterbro. Då föll valet på Önnered.

Men nu är det dags för en ny utmaning.

– Jag hoppas att jag ska få två nya, spännande och lärorika år i en ny miljö, men med många kända ansikten i både tränare och spelare sedan tidigare. Jag hoppas att vi tillsammans ska fortsätta den fina utveckling som Skara HF haft de senaste åren, tillägger Skara HF:s senaste nyförvärv, som spelåret 2019-2020 dunkade in 91 mål i SHE och slutade på 16:e plats i skytteligan.

29-åringen som fostrades i Flottans IF har utöver tidigare nämnda klubbar också representerat Lundaklubben H43.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS