Önnered chanslöst mot mästarna

Tillbaka i Handbollsligan – då föll Önnered stort mot svenska mästarna i premiären.
– Vi visade lite för mycket respekt, säger tränare Tommy Atterhäll.

ANNONS
|

2015 åkte Önnered ur högstaligan. På onsdagskvällen var klubben tillbaka när nykomlingen tog sig an svenska mästaren IFK Kristianstad på bortaplan i Handbollsligans premiär.

En uppgift som blev precis lika tuff som det väntades på förhand.

Önnered var aldrig nära att störa skåningarna och Kristianstad kunde spela hem segern med solklara 33–24.

– Helhetsmässigt var vi alldeles för passiva och visade lite för mycket respekt, säger tränare Tommy Atterhäll.

Och det var brant uppförsbacke direkt för bortalaget.

De misslyckade anfallen radades upp till en början och Kristianstad kunde tidigt koppla grepp och kliva ifrån till 4–0.

– Det är klart att det blir lite nervöst när man kommer från allsvenskan, som merparten av spelarna har gjort och har spelat inför 100-150 i någon skolhall, till att komma hit och spela inför 4000 vilt påhejande hemmafans. Det var en av orsakerna till vår tunga start, tror jag.

ANNONS

"Blev hårt straffade"

När Måns Gerdtsson väl spräckte nollan och reducerade till 1–4 såg det ut som att nervknutarna lättade något hos gästerna – men de fyra senaste årens SM-guldvinnare gav inte vika och det var 18–10 i paus.

Ett övertag skåningarna aldrig var nära att tappa i den andra halvleken.

Önnered, där 17-årige talangen Marcus Norrbrink gjorde ett piggt inhopp, fick lämna Kristianstad med noll poäng.

– Gör man något halvdant blir man straffad. Inte minst mot Sveriges i särklass bästa lag i omställningsspelet, de tryckte sönder oss, säger Atterhäll som trots allt tycker att det fanns mycket positivt att ta med sig.

– Stundtals stod vi bra bakåt, särskilt i deras uppställda anfallsspel. Offensivt gjorde vi det också bra när vi väl gick för det och tappade den där respekten som kanske har funnits med i bakhuvudet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS