Önnered bäst i väst – vann derbyt

Heid var med länge och väl – men Önnered var skarpast när allt skulle avgöras. De grönsvarta firar jul som bäst i väst.
– Helt underbart, utbrister matchens gigant, Jessica Ehrnbring.

|

Senast ett derby mellan BK Heid och Önnered fick en segrare var februari 2016. På fredagskvällen, drygt två år senare, hände det igen.

I en jämn match i Heidhallen visade Önnered till slut att det för tillfället är grönsvart som är bäst i västra Göteborg. Slutsiffrorna skrevs till 24–20, det här efter att bortalagets stjärna Jessica Ehrnbring haft stor show.

– Fantastiskt gött! Det har känts som att det nästan har slutat lika varenda gång vi har mött dem, nu fick vi äntligen vinna, även om det var jämnt i dag också, säger Ehrnbring samtidigt som segersågen rullar inne i omklädningsrummet.

BK Heid, där Annica Smidje och Andreas Johansson tillfälligt tagit över tränarsysslan efter sparkade Camilla Hultgren Dahlberg, satte högsta fart från början.

Ehrnbring hade stor show

Hemmalaget inledde inspirerat och skaffade sig en tidig ledning med 4–1.

Så långt hade Önnered sett både trögt och kantigt ut. Och kvällen såg ut att vara i gå i de rödsvartas tecken. Men Jessica Ehrnbring ville annat. När det kollektiva anfallsspelet hackade klev 30-åringen fram. När hon väl släppte loss skyttekanonen fanns det inget som kunde stoppa henne.

Heids försvar gjorde vad de kunde. Det bet inte. Josefin Wickström i målet var nära flera gånger – men fick ändå se bollarna passera.

När signalen för halvtidsvila ljöd var det 11–10 i Önnereds favör. Jessica Ehrnbring? Hon hade gjort åtta av elva mål.

– Det var absolut min bästa halvlek i år, men sedan måste jag också säga att jag hade en hel del flyt. Går det bra så fortsätter du oftast att skjuta och i kväll så hade jag ganska mycket stolpe in, säger Ehrnbring.

I den andra halvleken fortsatte matchen på den inslagna vägen. Det var jämnt. Det var tufft. Och massor av känslor.

Heid fick klart bättre kontroll på Ehrnbring efter paus och i takt med att Josefin Wickström radade upp den ena fina räddningen efter den andra, bland annat nöp hon en straff av Ehrnbring, såg hemmalaget ut att ligga närmast segern.

Men Önnered hade mer kraft att kräma ur. Och när allt drog ihop sig visade bortalaget upp kyla och kvalitet.

"Ska äta så mycket julmat och njuta"

Ewelina Ström och Malin Sandberg kontrade in ett par mål vardera och när Janita Svenheden missade möjligheten att ge Heid kontakt med ett straffkast fram till 20–21, var det fördel Önnered i slutminuterna.

I nästa anfall satte Jessica Ehrnbring i stället spiken i kistan, tog revansch på Wickström och prickade in sitt tionde mål i matchen.

– Eftersom jag missade en straff tidigare i halvleken tänkte jag ”att nu jävlar måste jag gå in och sätta den här”. Det var grymt skönt.

Målet innebar 22–19 till bortalaget. Och Heid kom aldrig tillbaka efter det.

– Det är helt underbart, jag ska äta så mycket julmat nu som det bara går och njuta, även om vi har match snart igen, säger Ehrnbring och skrattar.