Ödesmatch i Malmö väntar Alingsås

Säsongens sista match är spelad i Estrad – Alingås HK föll hemma mot Malmö HK med 22-24 och nu väntar en femte avgörande match nere i Skåne. Vinnaren spelar SM-final i Scandinavium.
– Det kommer vara det laget som vill vinna mest som vinner, säger AHK:s Andreas Flodman.

ANNONS
|

Inför söndagens möte har det varit idel bortasegrar i semifinalen mellan tabelltrean Alingsås och tabelltvåan Malmö. En trend som de förstnämnda laget mer en gärna hade brutit – för en seger hemma i Estrad hade inneburit en biljett till SM-finalen i Scandinavium för Alingsås.

Men ibland blir det inte som man vill – söndagsmatchen var ett bevis på detta.

"Små marginaler"

Malmö hade en stabil match rakt igenom, stod bra bakåt och hade studsarna med sig i framåt. Alingsås, som inte på något sätt var utspelade, fick jaga under egentligen hela matchen och när man väl vara nära klev Malmö-målvakterna fram.

– Vi står ju helt okej bakåt men det känns ändå som att...jag vet inte, det är svårt att analysera just nu. Det är väl lite så att de bollarna som studsade vår väg, nere i Malmö senast, studsade deras väg här i Alingsås, säger en klart besviken Andreas Flodman och fortsätter:

ANNONS

– Det är ju små marginaler, men samtidigt känns det som att Malmö har kontroll på matchen rakt igenom.

"Svårt att hitta på något nytt"

Nu väntar en femte och helt avgörande match i Malmö – där Alingsås vunnit samtliga matcher under semifinalen.

– Vi går ju dit stärkta med att vi vunnit matcherna där, det är ju bara bortasegrar i den här serien. Vi vet att vi kan vinna i Malmö, samtidigt som det kommer krävas en väldigt bra insats av oss, säger Andreas Flodman.

Är det bara lyckostudsar som krävs eller vad måste ni trycka på för att vinna?

– Det har ju varit tajta matcher, så det laget som spelar bäst försvarsspel, har ett bra målvaktsspel och kanske får några enkla kontringsmål kommer vinna. Man känner ju lagen såpass väl så det är svårt att hitta på något nytt, så det kommer vara det laget som vill vinna mest som vinner.

ANNONS