Återvänder till handbollen efter tre år

För tre år sedan slutade Oskar Ysander spela handboll. Nu återupptar han karriären. Mittsexan har skrivit på för ett år med Redbergslid.

ANNONS
|

Efter två säsongen i Sävehof valde Oskar Ysander 2015 att lämna handbollen och satsa på civil karriär. Nu är suget efter hanboll tillbaka och mittsexan gör comeback i Redbergslid, klubben han representerade fram till 2013. 28-åringen har skrivit kontrakt med klubben över kommande säsong, som inleds mot Sävehof 8 september.

— När klubben ville skriva kontrakt var det inget att tveka på. Det är otroligt inspirerande att vara tillbaka i Handbollsligan och känslan att få dra på sig RIK-tröjan inför premiären i Lisebergshallen är något jag verkligen ser fram emot. Jag hoppas att precis som förut kunna bidra med mycket pondus och energi på banan, säger Ysander till RIK:s hemsida.

ANNONS

Inte heller för klubben var det någon tvekan när Ysander ville tillbaka till handbollen.

— För oss var det inget att tveka på. Oskar besitter kvalitéer som vi är i behov av. Med sin inställning och rutin kommer han att betyda mycket för laget. Hans uttalade hjärta för föreningen spelar naturligtvis en stor roll i sammanhanget, säger sportchef Henrik Lundström.

ANNONS