Richard Brisius. Bild: TT:
Richard Brisius. Bild: TT:

Han ska ta OS till Sverige

Göteborgaren och seglingsexperten Richard Brisius har utsett till kampanjchef och vd för SOK:s OS-bolag och blir ansvarig för kampanjarbetet för att ta vinter-OS 2026 till Stockholm. – Jag är ödmjuk inför utmaningen, men trygg då mycket bra arbete redan har gjorts, säger Richard Brisius i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Han har drivit en rad stora svenska seglingsprojekt,själv varit med och seglat i Ocean Race. Nu ska Richard Brisius försöka lotsa vinter-OS till Stockholm.

Göteborgaren utsågs av SOK på torsdagseftermiddagentill kampanjchef och vd för SOK:s OS-bolag, något som Dagens Nyheter var först med att avslöja.

"Vill förverkliga drömmen"

– Jag är hedrad över att SOK:s styrelse har valt mig till uppdraget och ser fram emot att göra mitt bästa i arbetet kring vinter-OS och Paralympics i Stockholm 2026. Jag är ödmjuk inför utmaningen, men trygg då mycket bra arbete redan har gjorts och jag ser nu fram emot att bli en del av laget som vill förverkliga drömmen om ett OS i Sverige, säger Richard Brisius i ett pressmeddelande.

ANNONS

Brisius är en stor seglings-profil och har medverkat i två jorden-runt kappseglingar och dessutom varit projektledare för fem jorden-runt team.

Vill visa upp Stockholm

– Min bakgrund är att leda stora projekt i utlandet men inget går att jämföra med ett OS. OS och Paralympics står för fina mänskliga värderingar som vänskap och respekt. OS förenar människor från olika länder. Det vore en dröm att få välkomna världen till Stockholm och Sverige och med öppna armar dela med oss av allt det fina vi har, säger Richard Brusius.

"Konkurrensen blir stenhård"

Brisius bor numera i Stockholm och tror på möjligheten att få till en OS-fest i huvudstaden, även om han erkänner att uppgiften blir tuff.

– Konkurrensen internationellt kommer vara stenhård om att få arrangera vinter-OS och Paralympics 2026. Min hemstad Stockholm är världens bästa stad och jag tror och hoppas absolut att vi med en stark ansökan kan vinna spelen till Sverige, avslutar Richard Brisius.

ANNONS