Djurgården krossade Sundsvall.
Djurgården krossade Sundsvall. Bild: Mats Andersson / TT

Djurgården krossade Sundsvall

Djurgården bjöd på målkalas i en storseger mot Sundsvall i den allsvenska återstarten.
– Det är division 7-nivå, säger Sundsvalls Daniel Stensson till Discovery+ efter 2–5 på hemmaplan. Kvar i toppen av tabellen är Häcken efter att ha kryssat borta mot Hammarby.

Sundsvall gick på knock direkt hemma mot Djurgården. Fem minuter in i matchen hade Ronaldo Damus hittat nätet bakom Jacob Widell Zetterström. Men sen var det slutfirat för allsvenskans nästjumbo.

Tio minuter efter öppningsmålet kom Djurgårdens replik, som aldrig tycktes sluta. Hjalmar Ekdahl satte kvitteringen. Det hann bli fyra mål på 24 minuter för gästerna från Stockholm när Victor Edvardsen satte 4–1 i den 38:e minuten.

– Jag har letat efter det här målet att det får se ut på det här sättet... det kan inte bli bättre, säger Edvardsen till Discovery+.

Passa rätt

Det var inte riktigt lika muntra tongångar hos Sundsvalls Daniel Stensson.

– Det är division 7-nivå, säger han i halvtid till Discovery+ om sitt lags spel.

På frågan vad man ska göra bättre i den andra halvleken svarar han:

– Kanske passa till rätt spelare till att börja med, det är inte svårare än så.

Djurgården vann till slut med 5–2.

Hammarby tog emot serieledande Häcken, och i den matchen fick lagen nöja sig med en poäng vardera.

Två snabba mål i mitten av den andra halvleken verkade vara det som behövdes för Häcken. Hammarby hade dock andra planer och kvitterade via två sena mål från Bubacarr Trawally, som gjorde sin första start i Bajentröjan, och Bjørn Paulsen.

– Jag antar att resultatet är okej när du kommer från 0–2. Det var en stark comeback i slutändan, säger Paulsen till Discovery+.

Ojämnt för Norrköping

Det blev även delad pott när Norrköping gästade Mjällby. "Peking" har inte fått det att stämma i årets allsvenska och blandar och ger i resultatraden.

Norrköping tog ledningen med 1–0 när Daniel Eid nickade in en hörna från poängmaskinen Jonathan Levi.

Med 17 avslut mot mål kunde man tro att Norrköping skulle segla mot vinsten,0 men Silas Nwankwo nådde högst på ett inlägg och stångade in kvitteringsmålet med tolv minuter kvar.