Förra året var det folktomt på Silverstone. Arkivbild.
Förra året var det folktomt på Silverstone. Arkivbild. Bild: Bryn Lennon/AP/TT

Hamilton kritisk till publikökning

140 000 personer kommer att kunna se F1-loppet Englands GP på anrika Silverstone, den största publiksiffran sedan pandemins början. Ett beslut som ifrågasätts av F1-stjärnan Lewis Hamilton.
– Coronafallen har ökat kraftigt, så jag oroar mig för människor, säger han.

ANNONS

Nyheten om rekordpubliken på Silverstone är en välkommen nyhet för vd:n Stuart Pringle som varnat engelska myndigheter för att banan skulle gå under om inte publik tillåts.

"Jag vill tacka premiärminister Boris Johnson, inrikesministrarna Oliver Dowden och Michael Gove samt Silverstones vd, Stuart Pringle, för deras outtröttliga ansträngningar för att få detta fantastiska resultat. Alla förare och stall ser verkligen fram emot Silverstone," säger formel 1:s ordförande Stefano Domenicali.

"Förvirrande från regeringen"

Alla åskådare behöver visa upp ett negativt covid-test som inte får vara äldre än 48 timmar eller ett vaccinationsbevis.

Publiksiffran på 140 000 personer är den största sedan pandemin startade. Sexfaldige världsmästaren Lewis Hamilton anser att det är för tidigt att släppa in så mycket folk.

ANNONS

– Jag kan inte sätta ord på hur glad jag är över att se människor och den brittiska publiken eftersom att det är den bästa publiken på hela året. Men jag tittar på nyheterna och hör att coronafallen går upp kraftigt i Storbritannien, så jag oroar mig för människor så klart, säger han enligt The Guardian.

– Jag är inte politiker. Jag sitter inte i regeringen, men det har varit många förvirrande saker som kommit från regering under den här tiden och jag förstår inte allt, säger han.

WHO oroade

Innan Silverstones GP startar den 16 juli kommer flera stora evenemang att äga rum.

Drygt 60 000 åskådare väntas se finalen i fotbolls-EM på Wembley i London den 11 juli. Den 10 och 11 juli avgörs Wimbledons tennisfinaler inför 15 000 åskådare på plats. Några dagar senare tillåts 32 000 personer att se British Open i golf på Royal St Georges i Sandwich.

Världshälsoorganisationen WHO har tidigare uttryckt oro för smittspridningen under pågående fotbolls-EM.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS