Hamilton deltog i BLM-demonstration: "Stolt"

Lewis Hamilton känner starkt för Black lives matter-rörelsen. I London deltog världens främste formel 1-förare i söndagens antirasistiska demonstration. "Det var rörande", skriver britten på sociala medier.

ANNONS
|

Under söndagen genomfördes ytterligare en antirasistisk demonstration i centrala London och den här gången hade Black lives matter-rörelsen celebert sällskap.

Mitt i den fredliga protestmarschen syntes en man i mössa, solglasögon och med en gul scarf runt ansiktet – som visade sig vara den sexfaldige världsmästaren i formel 1, Lewis Hamilton.

"Gick ner till Hyde Park i dag för att vara med i den fredliga protesten och jag var så stolt över att personligen få se så många människor av alla hudfärger och bakgrunder stötta den här rörelsen", skrev Hamilton på Twitter efteråt.

"Jag var även glad över att se så många vita som var där och stöttade i jämlikhetens namn. Det var verkligen rörande. Jag känner mig extremt positiv över att förändring är på väg, men vi kan inte stanna nu. Fortsätt kämpa."

ANNONS

Hamilton, som är den ende svarte föraren i formel 1, hade tidigare, i en artikel i Sunday Times, lanserat att han startat mångfaldsprojektet "The Hamilton Commission" för att locka fler unga svarta till motorsporten och understrukit att "tiden för symboliska gester är över".

"Jag har kämpat mot rasismens stigma genom hela min karriär. Från att barn kastat saker på mig när jag kört gokart till att ha blivit hånad av fans med svärtade ansikten i en grand prix-tävling, ett av mina första formel 1-race", skrev Hamilton i artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS