Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Elias Ranefur. En av Halmstads guldhjältar. Arkivbild.

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Halmstad tog SM-guld: "Fantastiskt"

  Eslövs AI:s långa SM-svit på sju raka guld är bruten. Halmstad BTK lyckades vinna pingisguldet i två raka matcher. Efter 5–3 i första matchen vann Halmstad helt odiskutabelt med 4–1 i den andra.

  En av matchvinnarna var Elias Ranefur. Han inledde med att besegra Truls Möregårdh på ett imponerande sätt och satte därmed prägel på matchen. När sedan Mattias Karlsson ökade på till 2–0 efter vinst över Robert Svensson hade Eslöv svårt att komma tillbaka i matchen, även om Xu Hui reducerade till 1–2.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Mattias Karlsson fortsatte därefter med att i tre raka vinna över Xu Hui.

  - Det här är nog en av mina allra bästa matcher i Halmstad och det känns skönt att kunna avsluta med SM-guld nu när jag ska vidare till Frankrike nästa säsong, sade Mattias Karlsson.

  I det läget hade Elias Ranefur läge att sätta punkt för finalen.

  Robert Svensson gjorde allt vad han kunde för att hålla matchen vid liv. Ranefur skaffade sig fem matchbollar i skiljeset. Fyra av dessa räddades av Robert Svensson, men den femte till 13–11 kunde han inte returnera på bordet och vild glädjedans utbröt.

  - Just nu är det så mycket glädje och känslor. Vi är ett härligt gäng med spelare och tränare som kämpar för varandra, sade guldhjälten Elias Ranefur.

  Detta var Halmstads tredje guld genom tiderna. Det första 1993 var Ulf Carlsson med som tränare, nu 2018 som coach.

  - Det går inte att säga vilket som är roligast. Alla SM-guld känns bra. Vi är ju många som kämpat en lång säsong för detta, sade Ulf Carlsson.