Försiktighetsåtgärden: "Inga idiottacklingar"

Marcus Berg, Mikael Lustig och Martin Olsson, alla förmodade startspelare, alla skadade och borta från tuffa kvalmatchen mot Frankrike. – Jag hade väldigt gärna haft dem med, säger Janne Andersson.

ANNONS
|

Mycket av den första persskonferensen kretsade kring ordet "erfarenhet". Den skadade trion återbud innebär att rejäl skopa av den varan försvinner i matchen mot Frankrike.

–Hade väldigt gärna haft dem med, erfarenhet är bra grej i fotboll, men samtidigt är ungdomlig entusiasm i kombination med erfarenhet en bra grej i fotboll, säger Janne Andersson som menar att det nu är dags för nya spelare att kliva fram.

–Alla är vi ju barn i början, enda sättet att få erfarenhet är att göra grejer, det här är en jätteviktig investering i spelarnas framtid, de spelare som är här. Vi har tappat en del i erfarenhet men det är inte så mycket som jag kan göra åt det nu, säger han.

ANNONS

Rent taktiskt är Anderssons viktigaste beslut vad han kommer att göra med backlinjen, där båda ordnarie ytterbackar saknas, och han står i valet och kvalet mellan en rockad som eventuellt skulle innebära att Victor Nilsson Lindelöf, normalt sett mittback, får ta högerbacksplatsen eller om det blir ett rakt byte där Emil Krafth eller landslagsdebutanten Linus Wahlqvist får chansen.

–I grunden tror jag det är bättre med raka byten, men det får de här dagarna utvisa. Men jag brukar ta ut lagen när jag behöver, jag har varit med så många gånger av att man väljer och sen händer någonting som gör att du får tänka om, säger han.

Nu väntar en knapp veckas träning i Marbella och Anderssons regler för att undvika nya skador är glasklar.

– Inga idiottacklingar på träningen. Ingen ska skada sig på träning, så det är lite skillnad från klubblagen där.

En spelare i truppen dras med småskavanker, mittfältskuggen Albin Ekdal, men han ska enligt Andersson kunna vara spelklar till på fredag.

ANNONS