Roger Federer var ringrostig i sin comeback och förlorade mot kompisen Tommy Haas i Stuttgarts grästurnering.
Roger Federer var ringrostig i sin comeback och förlorade mot kompisen Tommy Haas i Stuttgarts grästurnering.

Haas chockade sig själv och Federer

ANNONS
|

Frölusten var Roger Federers blott andra i år. Den förre världsettan har tävlat sparsamt och avstod från hela grussäsongen, som avslutades med Franska mästerskapen i förra veckan.

"Jag ska försöka spela på touren i flera år till och måste inse att nyckeln på lång sikt är att ransonera mitt spel", skrev 35-årige Federer på sin webbplats när han beslutat sig för att stå över Paris-turneringen.

Nu är han igång igen med sikte på Wimbledon, som han vunnit sju gånger, och därefter säsongen på hardcourt. Och han har alltså en bit kvar till toppformen.

ANNONS

- Jag är inte värst chockad över förlusten. Jag visste att jag kunde förlora mot Tommy. Han spelade väldigt bra i slutet och om jag är glad för någon så är det för Tommy, sade Federer.

Schweizaren vann det första setet i veteranmötet mot 39-årige Haas, som tidigare bara vunnit tre av 16 matcher med Federer, ganska enkelt. Det andra vann Haas i tiebreak.

- Jag räddade en matchboll där och kunde därefter spela ut mer, sade Haas i segerintervjun.

I det tredje bröt Haas fram till 3–2 och när Federer inte lyckades bryta tillbaka i nästa game hade Haas segern i sin hand.

- Det är alltid speciellt att möta en nära vän som Roger, det blir en massa känslor. Jag chockade mig själv i dag.

ANNONS
TT

ANNONS