Haag i tårar: "Blir så jävla förbannad på mig själv"

ANNONS
|

Både Charlotte Kalla och Anna Haag var tidigt med i tätgruppen av lördagens skiathlon. För Kalla räckte det till slut till ett brons, medan Anna Haag satsade för hårt, blev trött, och gick im mål över två minuter efter täten.

Efteråt konstaterade hon att hon borde tagit det lugnare i början.

– Jag försökte men det kostade definitivt mer än vad det gav, jag är skitbesviken, men ändå nöjd med att jag gav mig själv chansen och försökte. Men att jag inte orkade hänga med, det är jag besviken på. Jag känner att jag är i form, och det är kanske det som är mest frustrerande. Det räckte inte, säger Anna Haag innan hon avbryter sig själv.

ANNONS

Tårarna rullar nerför svenskans kinder, och hon försöker förklara känslorna:

– Jag är mest förbannad faktiskt. Jag tycker det är så jävla kul att åka att åka mästerskap och jag blir så jävla förbannad på mig själv att jag inte känner signalerna. Jag är ju så jävla optimistisk och när syran bränner till tänker jag att det kanske ska gå. Men idag räckte det inte, säger Anna Haag.

Hon tror dock inte att det ska bli några problem att ladda om och gå vidare mot nya VM-lopp i Lahtis.

– Jag är sån som är asförbannad och ledsen en stund, men sedan släpper jag det. Men just nu ska jag vara jävligt pessimistisk och sur och sedan ska jag se fram emot nästa lopp, säger Haag.

Även Stina Nilsson misslyckades och var hela tre minuter efter täten.

– Det är så jag fungerar, det är höga toppar och djupa dalar, sa hon efter loppet.

ANNONS