Säkerheten höjs kring det nyzeeländska cricketlandslaget. Arkivbild.
Säkerheten höjs kring det nyzeeländska cricketlandslaget. Arkivbild. Bild: Darren England/AP/TT

Höjd säkerhet kring Nya Zeelands cricketlandslag

ANNONS

Nya Zeelands cricketförbund (NZC) har höjt säkerheten kring damlandslaget till följd av ett hotfullt mejl.

Mejlet har skickats till Englands och Wales cricketförbund (ECB).

"ECB har tagit emot ett hotfullt mejl relaterat till NZC. Även om det inte specifikt refererar till White Ferns, så togs det på allvar, utreddes och bedömdes som icke trovärdigt", uppger ECB i ett uttalande.

Nya Zeelands damlandslag, som kallas White Ferns, befinner sig i Storbritannien för att spela i Leicester på tisdagen, och trots att hotet inte bedöms som trovärdigt har alltså säkerheten skärpts.

Nya Zeelands herrlandslag valde nyligen under dramatiska former att dra sig ur en turnering i Pakistan till följd av säkerhetsoro, och Englands cricketlandslag på både dam- och herrsidan har meddelat att man inte kommer att delta i tävlingar i Pakistan i oktober, med hänvisning till ökad oro för säkerheten i regionen.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS