Högsbo glänste mot Östersund i superettan

Högsbo avslutade superettan med att besegra Östersund med 91–77. Nu väntar kval till högstaligan.

|

Kvalmöjligheten till basketligan var redan säkrad innan matchen – men det hindrade inte superettans vinnare, Högsbo Basket, från att trampa gasen i botten direkt mot Östersund i Gothia arena i den sista omgången.

Hemmalaget tog omedelbart hand om kommandot i matchen och gästerna hade svårt att hänga med.

Hanna Johansson och lagkapten Ida Fredriksson var som vanligt på fint spelhumör och duon hade en viktig roll i att det var 25–17 på resultattavlan efter den första perioden.

Ledningen minskade något i den andra perioden – men det var ändå 48–42 i Högsbos favör i paus.

Under den andra halvleken ökade de rödklädda tempot och även om tabelltrean från Östersund stod upp både länge och väl var göteborgarna ett strå vassare. 68–60 efter tre perioder – och slutsiffrorna skrevs till 91–77.

Superettan avslutades därmed med vinst – och totalseger för Högsbo i tabellen.

Nu väntar chansen för klubben, som i fjol föll på målsnöret mot Uppsala i kvalet till basketligan, att än en gång få kvala upp till högsta serien.