Sofia Hvenfelt i Höör som är vidare i EHF-cupen efter bragdmatch i Tyskland. Arkivbild.

Höör skrällde i Tyskland

|

Svenska mästarna H65 Höör är vidare till gruppspelet i EHF-cupen i handboll efter att ha slagit ut den tyska storklubben Metzingen. Det blev seger på bortaplan, 29–28, och eftersom hemmamötet slutade oavgjort, 24–24, blev det avancemang med minsta möjliga marginal.

Niometersspelaren Anna Olsson var bäst framåt i Höör med åtta mål och även målvakten Jannike Wiberg gjorde en stormatch.

Metzingen, som ligger tvåa i tyska Bundesliga, började matchen bäst och såg ut att kunna ta hem matchen ganska komfortabelt. Tyskorna ledde med som mest fem bollar, 14–9 i slutet av den första halvleken.

Men svenskorna kom tillbaka och höll jämna steg mot tyskorna i den andra halvleken. Med bara 20 sekunder kvar kunde Emma Lindqvist avgöra matchen med 29–28-målet.