Här dyker Björn Gustafsson upp – som kartläsare

Björn Gustafsson är en uppskattad komiker – och tydligen kartläsare? Under onsdagen teamade han upp med rallyföraren Patrik Hallberg på SM-veckan.
– Jag är ganska åksjuk av mig, berättar han för SVT Sport.

ANNONS
|

SM-veckan pågår i detta nu i Linköping och när det var dags för rally, ja då dök ett oväntat namn upp. För när 18-årige rallyföraren Patrik Hallberg skulle ställa upp i den tvåhjulsdrivna klassen hade han svenska den komikern Björn Gustafsson som kartläsare.

– Jag är ganska åksjuk. Jag läste Harry Potter på Autobahn som barn och blev illamående, berättar han för SVT Sport.

Björn Gustafsson berättar för SVT att hans erfarenhet sträcker sig till när hans familj var på bilsemester i Italien när han var liten.

Men hur hamnade han helt plötsligt i en rallybil på SM-veckan?

ANNONS

– Det var någon som frågade om jag ville åka med. Jag tycker det är väldigt roligt när det går fort, jag kommer från landet och har fått köra på småvägar. Så det var svårt att säga nej när jag fick frågan om jag ville vara kartläsare, berättar han.

Patrik Hallberg: ”Han sumpade det”

Patrik Hallberg tyckte det var kul att ha Björn Gustafsson vid sin sida under rallyt, även om det blev ett respass redan i kvalet.

– Jag tycker det gick bra, Björn gjorde ett utmärkt jobb som kartläsare. Det var några missar här och var, men det gick bra, konstaterar Hallberg i SVT.

Björn Gustafsson erkänner att han inte läste så mycket karta, utan mest satt och tjöt för att det gick så fort.

– Han sumpade det lite grann där, men det löste sig ganska bra.

För 36-årige Björn Gustafsson har nu en ny karriär, den som kartläsare, börjat.

– Det är inte bara debut på SM, det är debut överhuvudtaget. Jag rivstartar den här karriären och just nu ser jag inga begränsningar. Om jag börjar är ... sky is the limit. Vem vet var jag sitter om några år?, säger Gustafsson med ett leende.

ANNONS
Björn Gustafsson.
Björn Gustafsson. Bild: SIMON HASTEGÅRD
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS