Häckens veteran klar för Gais

Emil Wahlström fick inte förlängt kontrakt med Häcken. Nu står det klart att han förstärker Gais backlinje – tack vare ekonomisk hjälp från intressenter och supportrar.
– Utan dem hade vi bara kunnat drömma om det, säger Bosko Orovic.

ANNONS
|

Efter 16 år i BK Häcken var Emil Wahlström besviken att inte få fortsatt förtroende på Hisingen. Men häromdagen kunde GP avslöja att Gais erbjudit backveteranen ett kontrakt – och på söndagen blev det officiellt: Wahlström går till Grönsvart.

– Det är en väldigt skicklig spelare, en rutinerad räv som har oerhört mycket kompetens, kunskap och ledarskap att tillföra den här gruppen, säger Bosko Orovic om värvningen.

Att Gais är ekonomiskt pressat är ingen hemlighet och budgeten för årets spelartrupp har minskat ordentligt. Ändå lyckades man alltså knyta till sig ett etablerat namn som Wahlström – tack vare företag och supportrar som gått in med ekonomiska insatser för att göra värvningen möjlig.

ANNONS

– Ja, utan intressenterna hade vi inte haft en chans till den här värvningen. Jag tackar intressenterna och de supportrar som gjort det hör möjligt. Utan dem hade vi bara kunnat drömma om det. Det är jävligt stort.

Kontraktet är skrivet över två år och med Wahlström på plats är nu truppen för 2019 helt spikad.

Hur nöjd är du?

– Det beror ju helt och hållet på. Det känns bra och sedan är det ju upp till oss vad vi gör därefter. Vi jobbar med små medel och tycker ändå att vi har fått ihop det bra, säger Orovic.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS