Abrahamsson höll nollan igen

Borta mot Helsingborg höll Häckens målvakt Peter Abrahamsson nollan igen. – Det är en bra trend vi har börjat med, säger han.

|

Även om snacket på förhand mest handlade om att göra mål, snarare än att släppa in dem. Häcken hade på de tre senaste matcherna bara gjort ett mål, i hemmamötet mot Cork City i Europa League-kvalet.

Nu är denna mycket korta epok över för Häcken.

I den 25:e minuten avancerade John Owoeri på högerkanten, tog bollen med sig, sprang ifrån sina försvarare och avslutade lågt i det bortre hörnet. Han gjorde sitt femte mål för säsongen.

Owoeri pratade i C Mores sändning i halvtid, om att Häcken försökte ha mycket bollinnehav för att spara på energi i den varma temperaturen.

Bortdömt mål

Det togs även två så kallade "cooling breaks" i matchen.

– Det är varmt! Jag måste gå och dricka vatten och energidryck, sade Owoeri.

Men målvakten Peter Abrahamsson stördes inte för mycket av hettan.

– Det är klart det var lite varmare än tidigare. Men det var inte så farligt. Det var rätt lugnt ändå.

I den 32:a minuten ökade Tefu Mashamaite på ledningen.

Före pausvila sköt även Mohammed Abubakari in bollen i mål, men eftersom Owoeri stod i offsideläge dömdes målet bort.

I den andra halvleken kom Helsingborg ut som ett helt nytt lag med rakare och snabbade anfallsspel.

– Ja, det gjorde de väl. Men vi ville inte blotta oss för mycket. Jag tyckte att det ändå var stabilt. Det är svårt att hålla undan en hel match, säger Abrahamsson.

Haft bra form

60:e minuten byttes Owoeri ut till förmån av nyförvärvet, från Örebro, Alhassan Kamara. Han fick inget klockrent läge, utan det riktigt farliga spetsspelet i anfallet följde med Owoeri till bänken. Men Peter Abrahamsson var lugnet själv i målet under de nio avslut som Helsingborg avlossade på mål.

28-åringen har inte släppt ett enda spelmål sedan hemma mot AIK i början av maj. Han höll nollan även senast mot Örebro, totalt fyra gånger den här säsongen på 15 matcher.

– Vi jobbar för varandra. Det är skönt att kunna bidra på det sättet också. Jag har haft bra form ett tag, säger Peter Abrahamsson.

Helsingborg tappade udden, samtidigt som Häcken återtog bollinnehavet och vann matchen med 2-0.

Helsingborg hade ett skadedrabbat lag, vilket bland annat gjort att Jordan Larsson stoppats från att spela OS för sin pappa Henrik Larsson.

Matchen gör att Häcken avancerar uppåt med fem lag framför sig.