Cyklister på Stadsgirot (70 km) 2018.
Cyklister på Stadsgirot (70 km) 2018. Bild: MATHIAS BERGELD

Göteborgsgirot blir av: ”Stolt över att vi vågar”

I fjol medförde coronapandemin att tävlingen ställdes in. Men nu har Göteborgsgirot fått grönt ljus av länsstyrelsen.
– Det känns kul att få välkomna alla cyklister, säger Albin Kummel, projektledare för tävlingen.

ANNONS
|

Pandemin ställde till det för tävlingar och arrangemang i fjol. Det mesta ställdes in, så också cykelloppen i Göteborgsgirot.

Men i år har allt fler tävlingar kunnat gå av stapeln och Göteborgsgirot har fått grönt ljus – bara några veckor innan loppet ska genomföras.

– Förra året var det kaos att få reda på vad som gäller. I år har regeringen varit ganska tidig med att gå ut och säga att det här är stegen, så här gör vi i år. Nu ska vi in och jobba i detaljer för att se till att deltagarupplevelsen blir så bra som möjligt, säger Albin Kummel.

ANNONS

Max 900 personer per lopp

Det blir dock ingen sedvanligt evenemang med tävlingar, utan kommer i år endast genomföras som motionslopp.

– Tävling bygger på att samla folk, men vi har inget som samlar folk i år. Det kräver en större organisation, så vi fokuserar på motionsloppen i år.

Göteborgsgirot har dessutom fått begränsningar sett till deltagarantal.

– Man inte får samla fler än 900 personer, det har vi mött med att begränsa deltagare till 900 per lopp. Vi har också spridit ut loppen och starttiderna. Det blir tre lopp på lördagen och ett på söndagen.

Tävlingarna körs över fyra olika distanser: 210 km, 140 km, 70 km, samt 50 km mountainbike.

– Det är inget vanligt år men vi gör någonting och det tycker jag är väldigt kul. Jag känner mig stolt över att vi vågar. Det är tufft att ro runt ett sånt evenemang ekonomiskt när vi inte har samma mängd deltagare som i vanliga fall, säger Albin Kummel.

Göteborgsgirot kördes för första gången 2013 och har utvecklats till en av västkustens populäraste cykeltävlingar.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS