Guidetti tror på Sverige – vill göra en Grekland

Det har inte varit någon sprudlande offensiv från Sverige i de senaste landskamperna. Men John Guidetti, 26, är inte orolig. - Vi får göra en Grekland, säger han.

ANNONS

På de sju senaste landskamperna har Sverige bara gjort två mål. Spelarna och Janne Andersson har vid flera tillfällen menat på att de inte är oroliga. John Guidetti är inte heller orolig utan vet att det kommer lossna.

– Vi ska få in bollen i boxen tidigare. 90 procent av målen i fotbollen görs där så där har vi en bra chans att skada våra motståndare, säger han.

Hur ska ni göra det?

– Vi ska fortsätta på det vi har gjort men få in mer boll i boxen. Vi kommer till många "nästan-lägen" men det gäller att fåt dit bollarna. Kollar du på kvalet så har vi gjort väldigt mycket mål och gjort mål i nästan alla matcher. Nu under de senaste matcherna så har vi inte gjort det och vi kanske har lagt för mycket fokus på det defensiva. Men vi får helt enkelt göra en Grekland och vinna hela skiten genom att kryssa sig igenom och sedan spela final och vinna på straffar.

ANNONS

– Hade vi gjort massor av mål men släppt in fler mål så hade jag varit mer nervös.

Varför?

– Att vi inte gör så mycket mål är inte ett problem. Visst, man vill göra mål för att vinna matcher men för oss underlättar det att veta att om vi gör ett mål så har vi en stor chans att vinna matcherna. Det är en skönare känsla än veta att du måste göra tre mål för att vinna.

Försvaret som ska ta er vidare?

– Vi är jävligt stabila och bra och jag hyllar inte bara backlinjen. Utan Berg och Ola har tagit ett jätteansvar där och det är en skön känsla för hela laget. Knoppar vi dit den så har vi jävligt stor chans att vinna fotbollsmatcher.

ANNONS