VM-ledande australiern Jason Doyle skadade sig i första heatet i VM-deltävlingen i polska Torun och fördes till sjukhus med en axelskada. Arkivbild.
VM-ledande australiern Jason Doyle skadade sig i första heatet i VM-deltävlingen i polska Torun och fördes till sjukhus med en axelskada. Arkivbild.

Greg Hancock åter i VM-ledning

Kanske avgjordes speedway-VM när VM-ledande Jason Doyle skadade sig i tredje heatet i VM-deltävlingen i polska Torun. Doyle åkte in i staketet och fördes till sjukhus med en befarad axelskada och en befarad hjärnskakning. I hans frånvaro återtog Greg Hancock VM-ledningen på 134 poäng mot Doyles 123.

ANNONS
|

Australiern Doyle hade vunnit tre raka VM-deltävlingar, senast i Stockholm förra helgen, och toppade inför de två sista tävlingarna VM-tabellen på 123 poäng, fem före Greg Hancock, USA.

När han försvann hade Hancock chansen att plocka mycket poäng inför sista tävlingen om tre veckor i Australien. Och Hancock tog sig till final där han tog starten men blev passerad av Niels-Kristian Iversen. Dock totalt 16 poäng för Hancock som gick upp 134 poäng och leder med elva poäng inför avslutningen i Melbourne.

För Iversen var det femte VM-delsegern, den första den här säsongen. Polacken Bartosz Zmarzlik blev trea.

ANNONS

För svensk del var inledningen stark men till slut var det bara Fredrik Lindgren som tog sig till semifinal. Väl där blev han dock sist och slutade åtta på nio poäng. Han övertog i alla fall Antonio Lindbäcks åttondeplats i VM-tabellen som ger en VM-plats nästa säsong. Tre poäng bakom jagar tre åkare, däribland Lindbäck och Iversen. Men Lindgren är redan klar för nästa säsongs VM genom en bra insats i GP-Challenge.

Andreas Jonsson var tillbaka i VM efter sin skada och slutade elva på sju poäng medan Lindbäck körde ihop fem och blev trettonde för kvällen.

ANNONS