Marcus Berg och Andreas Granqvist jublar efter playoff-framgången mot Italien på San Siro. Efter VM kan deras landslagskarriärer vara över. Arkivbild.
Marcus Berg och Andreas Granqvist jublar efter playoff-framgången mot Italien på San Siro. Efter VM kan deras landslagskarriärer vara över. Arkivbild.

Granqvists sista landskamp om det går illa?

En förlorad dröm – och en förlorad lagkapten? Andreas Granqvists långa landslagskarriär kan nå sitt slut på Centralstadion i Jekaterinburg. Om det slutar illa mot Mexiko vill 33-åringen fundera innan han tar ett beslut.

ANNONS
|

Inget mästerskap utan att några tackar för sig. Efter EM i Frankrike 2016 hade Zlatan Ibrahimovic, Kim Källström, Andreas Isaksson, Pontus Wernbloom och Erkan Zengin gjort sitt. I deras ställe klev ett nytt lag fram och baxade landslaget till Ryssland.

Men få av de givna startspelarna i eftermiddagens ödesmatch har flaggat för att de tvekar inför framtida landslagsuppdrag efter VM.

Granqvist flyttade i våras hem till Helsingborg från Krasnodar i ryska ligan. Om en månad går mittbacken från första gruppspelsomgångens lag i VM till superettan, när han debuterar för HIF borta mot Jönköping Södra den 29 juli.

ANNONS

"Se hur det känns"

När han på tisdagens presskonferens fick frågan om mötet med Mexiko kan vara hans 75:e och sista landskamp svarade Andreas Granqvist:

- Det är mycket möjligt. Vi får se hur det känns efteråt. Som jag sagt tidigare: Jag och Janne (förbundskaptenen Andersson) har pratat om det, men vi fokuserar på mästerskapet. Sedan kommer vi sitta och prata efteråt. Hans känslor, mina känslor.

Anfallaren Marcus Berg är inte heller en spelare som med självklarhet dyker upp när Andersson samlar truppen till landskampen mot Österrike i september.

- Nja, det finns väl lite tankar där men det är inget som jag vill gå in på nu, men vi får se efter VM vilka känslor man har. Jag tycker det är onödigt att sitta och prata om det nu. Vi får ta det efter VM, men det är klart att man har haft lite tankar om det, sade Berg inför mästerskapet.

ANNONS

Lustig vill fortsätta

Mikael Lustig och Sebastian Larsson, två andra veteraner, har tidigare signalerat att de gärna fortsätter i landslaget om de blir uttagna.

- Det är som jag alltid har sagt om landslaget, det är så jäkla kul att komma hit varje gång, att få komma hem till Stockholm, snacka svenska och träffa grabbarna. Det är något man alltid ser fram emot. Jag ser inte VM som ett slut, det gör jag inte. Men man blir äldre och vad som händer med klubblag, vad som händer med kroppen... det är sånt man får ta ställning till lite säsong för säsong men det är inget som jag har tänkt på, säger Lustig.

Ola Toivonen, 32 om några dagar, tillhör lagets äldsta spelare, men han har inte deklarerat att han överväger att tacka nej till landslaget framöver.

Jekaterinburg, TT:s utsända

ANNONS