Emil Forsberg ska "bara vara Emil Forsberg".
Emil Forsberg ska "bara vara Emil Forsberg".

Granqvist om Forsberg: "Otroligt viktig"

Sveriges nyckel mot Tyskland: Emil Forsberg.

ANNONS
|

Med punktmarkeringen på Nizjnij Novgorod-stadion försvann Emil Forsbergs offensiva inslag i matchen mot Sydkorea.

Någon liknande uppvaktning tror inte Andreas Granqvist är aktuell på Fisjt-stadion, och därmed räknar lagkaptenen att mittfältarens roll i Sveriges andra gruppspelsmatch, mot Tyskland, kommer bli betydligt större än vad den var i öppningsmatchen mot Sydkorea.

"Skicklig"

- Vi vet att Emil är en otroligt skicklig fotbollsspelare och han är otroligt viktig för oss. Det har han visat i kvalet och mot Italien. Sydkorea hade mer eller mindre punktmarkering på honom. Han fick inte de ytor han är så duktig på, säger han.

ANNONS

- Jag tror inte att tyskarna kommer att agera på samma sätt. Då gäller det att vi hittar in med så många bollar som möjligt på honom. Det kommer att bli nyckeln för oss.

26-årige Forsberg förstår själv vad som förväntas av honom. Och han var inte heller särskilt förvånad över att insatsen mot Sydkorea kritiserades i svenska medier, men vad andra personer tyckte där och då verkar vara något som han har tagit med ro.

- Krav kommer alltid efter kvalitet, och levererar man inte kommer det kritik, säger han.

- Jag är ganska bra på att tackla kritik. Jag är lugn, jag är trygg i mig själv. Jag lever med hög press varje dag, och den högsta pressen har jag på mig själv. Jag lägger ribban väldigt högt, för att jag vet vad jag kan göra och jag har redan visat vad jag kan göra.

ANNONS

"Mycket ansvar"

Det är en bild som vännen, mittbacken Pontus Jansson bekräftar, och dessutom intygar han att Forsbergs redogörelse kring kritiken är precis vad han själv har upplevt under VM-dagarna vid basen i Gelendzjik.

- Vi har pratat om de här sakerna och det kan vara att han ibland tar på sig för mycket ansvar. Det skrivs mycket att det är han som ska vara skillnaden, och så är det, han är den bäste spelaren vi har, säger han.

- Kanske att han känner att han har en stor tyngd på sina axlar, att många förväntar sig saker av honom. Men jag tror inte kritiken missgynnar honom, det är han van vid från Leipzig där han gjort det bra i ett par säsonger.

Och Jansson, precis som Granqvist, är säker på att spelet, det offensiva kommer att lossna för Emil Forsberg.

ANNONS

Vad Forsberg själv tror?

- Jag ska bara vara Emil Forsberg.

Sotji, TT:s utsända

ANNONS