Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg var besviken. Arkivbild.
Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg var besviken. Arkivbild.

Grönborg försvarade taktiken

Efter Tre Kronors uttåg i World Cup-semifinalen fanns känslan där hos rätt många. Var det inte ett alldeles för taktiskt och defensivt spelande Tre Kronor som aldrig släppte loss ordentligt?

ANNONS
|

Tre Kronors nye chef fick börja som semifinalförlorare mot ett Europalag som före turneringen sågs som en slagpåse, men som överraskat alla och nu står i final.

Grönborg och hans stjärnlag brände ett jätteläge.

Snacket har hela tiden varit, både från spelare och ledning, att det fanns mer att plocka ut spelmässigt och offensivt.

Men dit kom aldrig Grönborgs lag.

"Behövde visa tålamod"

Mot Europalaget var det taktiskt slipat, defensivt och vissa stunder passivt. Det lossnade aldrig och det sprakade inte om offensiven, trots de kvaliteter som finns i laget. När förbundskaptenen fick frågan om det sade han:

ANNONS

- Jag tycker inte vi var passiva, men vi behövde visa tålamod. Det gjorde vi. De gjorde sex mål mot oss i genrepet i Washington och då visade vi inte tålamod. Det var ett väldigt bra lag vi mötte. Det vi ville göra var att inte släppa till spelvändningar och det skötte vi bra. Vi satte oss själva i en position där vi kunde ha vunnit den här matchen, sade han.

Misslyckat powerplay

I stället pekade Grönborg ut numerärt överläge som orsaken till misslyckandet offensivt. Hans lag lyckades bara göra ett mål på 13 powerplayförsök i turneringen.

- Det var en besvikelse. Ett powerplaymål här och där hade kunnat fixa det här. Vi hade hoppats producera mer både i powerplay och offensivt.

- Vi skapade chanser, men vi kunde inte sätta dit pucken. Det var så det kändes i kväll. Precis före de gjorde sitt segermål så hade vi en två mot en-situation där vi inte kunde göra mål. Hade den suttit så hade vi varit lite mer glada än vad vi är nu.

ANNONS

ANNONS