Got Event tar till krisåtgärd efter EM-notan

Det ekonomiska efterspelet till EM i Ridsport i Göteborg fortsätter. Nu har Got Event AB beslutat att upprätta en kontrollbalansräkning – vilket normalt är ett sätt för att kontrollera om ett företag ska likvideras eller ej.

ANNONS
|

Som GP har kunnat berätta om tidigare blev EM i Ridsport en ekonomisk fadäs. Uteblivna biljettintäkter värda miljoner, misskötsel av konstgräsplanerna som förstört Hedens konstgräsplaner och en totalkostnad som blev dubbelt så stor som kalkylerat.

Nu har Got Event AB:s styrelse vid ett extrainkallat styrelsemöte beslutat att upprätta en kontrollbalansräkning. Kontrollbalansräkning kan förklaras som en extra redovisning av företagets ekonomiska situation, när det finns en oro över hur stabil den är.

Läs mer: "Den ekonomiska styrningen har varit usel"

Ett vanligt aktiebolag skall genomföra en kontrollbalansräkning om deras egna kapital är mindre än hälften av aktiebolagets registrerade aktiekapital. Förenklat kan man säga att det är ett sätt för styrelsen att kontrollera om företagets situation är så akut att det ska likvideras eller inte.

ANNONS

–Hittills har Got Event kunnat hantera underskottet inom den egna ekonomin, tack vare flera framgångsrika evenemangsår, och det är fortfarande vår ambition. Men baserat på bolagets prognos, utestående risker och stadens beslutsordning, så tar styrelsen sitt ansvar genom att besluta om denna säkerhetsåtgärd, säger Got Events styrelseordförande Bettan Andersson i ett pressmeddelande.

Läs mer: "Ödmjukheten lyser med sin frånvaro"

Pressmeddelandet säger också att Göteborgs Stad i och med beslutet om att utföra en kontrollbalansräkning tar ställning till hur den del av underskottet som inte kan täckas av Got Event självt ska hanteras. Enligt pressmeddelandet påverkas inte den ordinarie driften av arenor och dylikt.

Läs mer: "Kostnaden femdubblad - extern granskning tillsätts"

ANNONS