Uruguay-backen Diego Godin har varit en av VM:s bästa spelare hittills.
Uruguay-backen Diego Godin har varit en av VM:s bästa spelare hittills.

Godin, Granen och Golovin – VM-toppar i gruppspelet

Gruppspelet är över. Dags att sammanfatta: Inga tyskar – men både svenskar och schweizare – får plats i TT:s elva inför slutspelet i VM. Här är några av de spelare som glänst mest i fotbolls-VM hittills.

ANNONS
|

Målvakt:

Keylor Navas, Costa Rica. En av många som imponerat mellan stolparna under VM. Och med ett bättre försvar hade Real-målvakten inte behövt vara på väg hem redan nu.

Backar:

Diego Godin, Uruguay. Säkert och järnhårt mittlås i VM:s säkraste försvar. Noll mål hittills insläppta för Uruguay – om än mot rätt svagt motstånd.

Andreas Granqvist, Sverige. Jodå, "Granen" har även hyllats internationellt för sina insatser, både som spelare och som lagkapten och ledare.

John Stones, England. En klassisk brittisk mittback med ett av VM:s bästa huvudspel.

Mittfält:

Alexander Golovin, Ryssland. 22-åringen från CSKA Moskva spelar fram, gör läckra mål och är kanske VM:s största överraskning hittills. Kommer att kosta skjortan om Juventus genomför värvningen i sommar.

ANNONS

Luka Modric, Kroatien. Kandidat nummer 1 till VM:s bästa spelare hittills. Briljant i offensiven och given motor i det kroatiska lag som kanske varit bäst av alla så här långt.

Philippe Coutinho, Brasilien. Kandidat nummer 2 till VM:s bästa spelare hittills. Mål och målpass och ständigt aktiv när Brasilien trycker på.

Eden Hazard, Belgien. Farten och dribblingarna får omgivningen att tappa andan. Chelsea-mittfältaren har kanske aldrig varit bättre.

Xherdan Shaqiri, Schweiz. Praktexempel på hur viktigt det är med vilja och engagemang i ett läge när allt fler lag har likvärdigt starka spelare. Inte minst mot Serbien brann det om Shaqiri – kanske till och med för mycket.

Anfallare:

Harry Kane, England. Kung Kane leder skytteligan på fem mål trots bara två matcher. Tycks behålla sin sanslösa målform från de senaste åren.

Romelu Lukaku, Belgien. Oerhört säker när lägena kommer. Gör mål i nästan varje match, åtminstone i landslaget.

På bänken:

Målvakter: Yann Sommer, Schweiz, Rui Patricio, Portugal.

Backar: Yerry Mina, Colombia, Stephane Lichtsteiner, Schweiz, Marcelo, Brasilien, Youssouf Sabaly, Senegal.

Mittfältare: Juan Quintero, Colombia, Ivan Rakitic, Kroatien, Neymar, Brasilien, N'Golo Kanté, Frankrike.

Anfallare: Cristiano Ronaldo, Portugal, Ahmed Musa, Nigeria.

Moskva, TT:s utsände

ANNONS