Glenn Hysén är en känd profil både i Göteborg och hela Sverige. Nu berättar han om sina alkoholproblem. Arkivbild: Adam Ihse
Glenn Hysén är en känd profil både i Göteborg och hela Sverige. Nu berättar han om sina alkoholproblem. Arkivbild: Adam Ihse

Glenn Hysén: Jag har alkoholproblem

Huruvida fotboll och öl hör ihop är ett omdiskuterat ämne. Nu berättar fotbollsprofilen Glenn Hysén att han själv dras med alkoholproblem. - Jag har alkoholproblem, inget snack om det, säger han till Expressen.

ANNONS
|

Fotbollsprofilen Glenn Hysén är inte känd för att skräda med orden. Han skriver ofta färgfyllda krönikor och citat från hans uttalande brukar bli virala succéer i sociala medier. En minnesvärd recension av hans favoritöl florerade i mångaflödeninför midsommarhelgen. I en intervju med Expressenberättar han nu om myntets baksida, att han själv dras med alkoholproblem och ofta reflekterar över sitt drickande.

– När jag ser gubbar som trillat dit ordentligt och blivit alkisar vet jag att det lika gärna kunde ha varit jag, säger han till Expressen.

Dricker i perioder

Han berättar att hankommer in i perioder i sitt drickande och att han oroas över att han dricker både för ofta och för mycket.

ANNONS

– Ibland dricker jag tre-fyra dagar på raken och sedan är det inget på ett par veckor. Det är inte det att jag är redlös när jag dricker, det är mer att det är konstant och det är inte bra, säger han till Expressen.

Ändå säger han sig aldrig ha sökt hjälp för sitt drickande.

ANNONS