GFC tog poäng mot Rosengård

GFC tog en överraskande – och enormt viktig – poäng i mötet med Rosengård.– Vi gör en otrolig laginsats, säger Pauline Hammarlund – som blev målskytt när förbundskaptenen var på plats. Matchen slutade 1–1.

ANNONS
|

Pauline Hammarlund har inte fått någon plats i landslaget sedan Peter Gerhardsson tog över efter Pia Sundhage. I går satt Gerhardsson på läktaren när GFC knep en poäng mot stjärnspäckade Rosengård –och det var Hammarlund som stod för kvitteringen när hon på ett tillslag skickade in Adelina Engmans passning i nättaket. – Det är bra spel hela vägen. "Adde" kommer runt på kanten och spelar snett inåt bakåt. Så det var bara att trycka in den, säger Hammarlund.

Hur ser du på chansen att ta tillbaka en plats i landslagstruppen? – Gerhardsson har sagt att jag är nära och på gränsen, så jag ser det bara som att jag ska fortsätta jobba. Det är inget jag fokuserar på, nu är det bara slutspurten här i damallsvenskan som är i fokus. Men självklart är förhoppningen att ta tillbaka den platsen.

ANNONS

GFC gjorde i går en imponerande insats med tanke på motståndet – och med tanke på att båda innermittfältarna Filippa Curmark och Sarah Teegarden tvingades kliva av med fotskador. Rosengård tog visserligen ledningen, men Göteborgs kvittering var inte ologisk – och det var först i slutet av matchen som gästerna satte ordentligt tryck på Stefan Rehns lag. – Jag tycker att vi spelade bra, framför allt i första. Det är lite surt att de får in 1–0, men vi faller inte ihop som vi har gjort i andra matcher när det har börjat lite tungt. Vi krigar oss in i det. Sedan ligger ju de på i slutet, de har bra tryck där, så på så sätt känns det bra med en poäng. 1–1 var rättvist och otroligt viktigt.

Planens bäste spelare var GFC:s Elin Rubensson, som började på vänsterkanten och fick kliva in i mitten efter skadorna. I både positionerna briljerade hon med teknik, speluppfattning och duellstyrka och Rubensson lär bli en nyckel till fortsatt spel i Damallsvenskan för Göteborg.

I skrivande stund ligger man just under nedflyttningsstrecket, på samma poäng som Kvarnsveden men med sämre målskillnad – och det är tre matcher kvar att spela. – Vi har tuffa matcher kvar och det har de också. Så det är bara att ge allt, det finns inget att spara på. Bänken, ledare och spelare – alla strävar åt samma håll nu, och i dag visade vi hjärta, hela laget, säger Hammarlund.

ANNONS
ANNONS