Gerhardsson: "Trodde inte att det skulle gå så långt"

Peter Gerhardsson hoppades in i det sista att det skulle bli match. Till slut tvingades förbundskaptenen att hans första stormatch med landslaget inte blir av. – Jag trodde inte att det skulle gå så långt, säger Gerhardsson.

ANNONS
|

I tisdags hade omkring 8000 biljetter sålts och förbundet hoppades på över 10 000 när de gruppfavoriterna skulle drabba samman på Gamla Ullevi på fredag. Men konflikten mellan de danska spelarna och det danska fotbollförbundet är inte löst, och därmed blir det ingen match.

Så sent som på onsdagens träning hoppades Peter Gerhardsson fortfarande att matchen skulle bli av, men sent på kvällen kom ett definitivt besked från Danmark.

– När beskedet kom var det absolut jättetråkigt. Det var inte speciellt känslomässigt bra. Det är tråkigt för alla, och finns bara förlorare i det här, jag kan inte se någon vinst i det hela. Ser man till våra supportrar och våra spelare så är det inget man gör varje dag att gå ut inför tio till tolv tusen åskådare. Så det var ett riktigt tråkigt besked, säger Gerhardsson.

ANNONS

Matchen skulle blivit hans andra tävlingsmatch som förbundskapten. Och eftersom det är Sverige och Danmark som förväntas göra upp förstaplatsen –som ger en plats i VM – så var det på förhand en nyckelmatch.

I stället väljer Sverige nu att ta en vilodag för att sedan fokusera på mötet med Ungern i Borås på tisdag.

– Jag trodde inte att det skulle gå så långt. Men när väl beskedet kom var det bara att acceptera att det var så. Så det var bra att beskedet kom när det gjorde, så att vi fick planera om. Vi fick en träning med bra intensitet i dag och tar ledigt imorgon (fredag). På lördag när vi samlas på träning blir allt fokus på Ungernmatchen, säger Gerhardsson.

Han menar att humöret trots allt var gott under torsdagens pass på Gamla Ullevi.

– Jag var faktiskt ganska glad på träningen, då tänker man inte på det. Man fungerar så, när man är i miljön så fungerar man där, säger förbundskaptenen.

ANNONS