Förbundskapten Rikard Grönborg med assisterande tränare Johan Garpenlöv har lite att fundera på de sista dagarna innan VM drar igång. Arkivbild.
Förbundskapten Rikard Grönborg med assisterande tränare Johan Garpenlöv har lite att fundera på de sista dagarna innan VM drar igång. Arkivbild.

Garpenlöv missnöjd med defensiven

ANNONS
|

Matcherna mot Ryssland, mot Tjeckien och allra senast mot Finland hade två saker gemensamt:

Usla matchstarter.

Och stundtals svag defensiv.

Mot Finland, i Ceske Budejovice, vallade Oskar Osala in 1–0 redan efter 2.30 och nästa sex minuter senare högg Tom Sallinen på en retur och ökade på ledningen. Efter Anton Strålmans och Victor Hedmans mål, avgjorde Osala på en ny retur från Viktor Fasth.

- Försvarsspelet måste vi fortsätta jobba med. Vi får inte släppa till sådana chanser. Även om vi spelade bra i de två sista perioderna (mot Finland) så har vi inte fått till det i början av matcherna, sade Johan Garpenlöv, assisterande förbundskapten.

ANNONS

- Just nu är vi är inne i en process där vi har många där borta ifrån (NHL), många har inte varit på is på länge och vi har haft en ganska tuff träningsvecka. Vi håller på att bygga någonting men vi har inte riktigt kommit dit vi vill vara än. Vi har fortfarande en vecka på oss. Vi samlas på onsdag igen och då får vi se till att bygga vidare på det här.

Tre Kronor reser till Köln på onsdag och har två träningsdagar innan det är dags för att ta sig an Ryssland i premiären på fredag.

Senast ett dygn innan första matchen måste Tre Kronor anmäla minst 15 utespelare och två målvakter.

Ceske Budejovice, TT:s utsände

ANNONS