Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Carl-Oscar Andersson spelade allsvensk fotboll med Falkenberg 2014 – nu spelar han futsal i Gais. Bild: Bildbyrån
Carl-Oscar Andersson spelade allsvensk fotboll med Falkenberg 2014 – nu spelar han futsal i Gais. Bild: Bildbyrån

Gais vill upprepa derbyvinsten: "Bland de största man kan uppleva"

Nykomlingarna Gais vill knäppa Blåvitt på fingrarna när de två lagen möts på nytt. – Senast så vann ju vi, säger Carl-Oscar Andersson.

Det har blivit en säsong i division 1 för Gais i futsal efter att laget trillade ur Futsalligan. Men nu är laget tillbaka och har efter en fin försäsong haft det desto tyngre i serien. Efter två spelade matcher står Gais fortfarande på noll poäng.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det har varit två jämna matcher där vi har varit med i allra högsta grad. Men det är inget vi har tänkt på så mycket, det är en lång säsong, säger Carl-Oscar Andersson och fortsätter:

– Jag hade väl önskat en bättre start men det här kan vi rätta till.

Sedan Gais gav sig in i futsalen har laget byggts om rejält – framförallt under året i division 1.

– Förut var vi mest utomhusspelare som spelade futsal och det håller inte längre. Nu har vi ett helt annat tänk och jag som kom från fotbollen och hade spelat i allsvenskan trodde inte att det taktiska var så viktigt men det är ett helt annat tänk och det har vi fått in bättre nu.

Hur blir det att möta Blåvitt igen?

– Det blir svinkul och väldigt intressant. Blåvitt har väl ändå ett försprång på oss och får ses som favoriter men senast vi möttes så var det ju vi som vann...

Det blir ganska mycket känslor?

– Verkligen! Det här är bland de största man kan uppleva som gaisare och IFK:are. Jag är ju gaisare och det är inget snack om det. Att slå Blåvitt igen hade varit väldigt skönt och jag hoppas att vi slår publikrekordet nu. Det finns alla förutsättningar för det.

Läs mer om Futsal
Mest läst