Gabriella Kain klar för slovenska Krim

ANNONS
|

Redan efter säsongsavslutningen med danska Vejen stod det klart att Gabriella Kain inte skulle fortsätta i klubben och under de kommande månaderna visste inte den 31-åriga landslagsmålvakten hur hennes framtid skulle se ut.

- Jag hade mer eller mindre bestämt mig för att sluta och flytta hem till Göteborg där ett intressant jobberbjudande fanns, säger Kain när GP får tag på henne inför landslagets träningsturnering i Norge.

En av anledningarna till att hon tvekade var den knäskada hon drog på sig i februari.

- Känslan då var att jag inte riktigt orkade att "börja" om en gång till och jag visste inte hur mycket min kropp skulle tåla, fortsätter Kain.

ANNONS

Men efter råd och hjälp från flera olika läkare och sjukgymnaster har 31-åriga Kain fått de besked hon hoppats på. Knät håller för hård belastning.

- Tränar jag knäet rätt så är det inga problem, vilket var en anledning till att jag bestämde mig för att köra vidare.

Ganska snabbt efter comebacken i april kom suget och lusten tillbaka. Krim som redan då tagit kontakt med Kain blev plötsligt intressant igen.

- Jag bad dem att vänta och återkomma. Jag behövde tid att tänka på vad jag ville göra. De förstod min situation och tog enorm hänsyn.

Efter fyra år lämnade hon Danmark och flyttade hem till barndomshemmet hos sina föräldrar i Kärra. Under veckorna tillsammans med den OS-aktuella landslagstruppen tog hon beslutet. För drygt en vecka sedan skrev hon på ett plus ett år med slovenska Krim.

- Det ska bli väldigt roligt att komma till ett lag som spelar Champions League. Samtidigt ska det bli fantastiskt att flytta till balkan och uppleva en helt annan typ av handboll, säger Kain som inte är helt främmande för sin nya kultur. Det här är helt rätt tillfälle för mig. Göteborg finns ju kvar till senare i livet.

- Båda min mamma och pappa kommer från Kroatien och vi har släkt kvar där nere.

ANNONS

Så språket blir inga problem?

- Nja, det är väl som danska kontra svenska. Jag förstår vad de säger, men det finns skillnader.

Linnea Torstenson är en annan svensk landslagstjärna som kommande säsong finns i Krim.

Spelade det någon roll när du bestämde dig?

- Egentligen inte. Men det är klart att det blir extra kul att spela tillsammans med henne.

Turneringen i Norge blir det sista genrepet inför OS i London. I morgon väntar Frankrike, sedan Norge och Danmark.

ANNONS