Göteborskan: "Mitt bästa EM-guld"

Anna-Carin Ahlquist från Göteborg har tagit sitt fjärde EM-guld i bordtennis. – Med tanke på hur motigt senaste året har varit, är det nog det EM-guld jag värdesätter mest, säger hon.

ANNONS
|

Det individuella guldet i slovenska Lasko spelade hon hem genom att vinna finalen i Para-EM mot Andela Muzinic från Kroatien.

- Vi har mötts i flera mästerskap, senast i Paralympics, och det har alltid varit tuffa matcher, men den här gången lyckades jag besegra henne, säger en nöjd Anna-Carin Ahlquist till GP.

I Paralympics i London 2012 vann Anna-Carin Ahlquist guld i singel och silver i lagtävlingen tillsammans med Ingela Lundbäck.

Under Paralympics i Rio i fjol tog Anna-Carin Ahlquist individuellt brons, men tävlingarna som helhet slutade i besvikelse.

Deppigt efter Rio

–Efter Rio var det väldigt deppigt. Jag fick ingenting att stämma, det kändes som om allt gick emot mig. Jag var inte nöd med att mina prestationer och funderade faktiskt på att lägga av med pingisen, säger hon.

ANNONS

Hon funderade – och i våras kom beskedet:

– Jag fortsätter över EM och VM 2018 – sedan får vi se.

Ett beslut som hon är väldigt nöjd med nu.

Stora förändringar

– Inte minst eftersom jag har gjort två stora förändringar i mitt spel. Dels hur jag spelar rent tekniskt, dels genom att jag har bytt gummit på ena sidan av mitt racket säger. Det kanske inte låter så märkvärdigt, men med sådana förändringar tar det tid innan allt sitter, säger hon och fortsätter:

– Att jag mot den bakgrunden är tillbaka och slår de allra bästa i Europa gör mig väldigt glad. Det rår mig att värdesätta det här guldet högt, säger hon.

ANNONS