"Musse" tillbaka på startlinjen igen: "Ska bli fantastiskt kul"

Han vann Göteborgsvarvet 2004. Efter lång väntan är Mustafa Mohamed nu med igen. – Det ska bli fantastiskt roligt, säger han.

ANNONS
|

Det är 13 år sedan Mustafa Mohamed tog hem slutsegern i Göteborgsvarvet. Nu är han tillbaka på startlinjen igen.

– Det var inte meningen att det skulle bli ett så långt uppehåll, men det har inte alltid passat, det har varit skador och sjukdomar, men nu äntligen är jag tillbaka.

Stjärnlöparen har hunnit bli 38 år,och med tanke på den tuffa konkurrensen är det ingen som räknar med att han ska blanda sig i den absoluta toppstriden. Att försöka bli bäste svensk i Varvet, som är SM-klassat, är däremot ett mål som inte alls är omöjligt att nå. Även om konkurrensen från inte minst Mikael Ekvall, som har det svenska rekordet på distansen, är tuff.

ANNONS

När löparna möttes på 10 000 meter i SM vann Mohamed med en ynka hundradel.

– Det hade varit kul om det blev så jämnt igen, säger "Musse", som av många, tillsammans med Ekvall, pekas ut som förhandsfavoriter till att vinna SM-guldet. Men själv menar han att Abraham Adhanom är den mest troliga vinnaren.

– Jag ser faktiskt mer mig och Micke som utmanare till honom.

Men allt handlar inte om att vinna för Mohamed.

– Jag ska försöka njuta, när jag har sprungit Varvet tidigare så har det varit ett fantastiskt lopp. Det kanske är sista gången jag springer Varvet på den här nivån, så jag ska försöka njuta och ta in allt.

På damsidan heter en av favoriterna till att ta hem SM-guldet Hanna Lindholm. Huddinge-löparen fick bryta senast hon sprang Varvet – den här gången hoppas hon på bättre lycka.

– Jag ser mig som en av favoriterna. Visstblir dettufft, men jag tror jag kan vara med i toppen.

38-åringen startade med långlöpning så sent som i 30-årsåldern. Nu kan hon trots detbli bäst i Sverige på att springa halvmara.

– Att vinna SM-guld hade varit otroligt stort, verkligen helt fantastiskt.

ANNONS