Anmälningarna rasar in till nästa års löparfest

Anmälan till Göteborgsvarvet 2017 öppnades den 1 juni. Ett och ett halvt dygn senare hade 8446 personer anmält sig till loppet.

ANNONS
|

Det är en rejäl ökning från 2015. Den 2 juni förra året hade 5415 personer skickat in sin anmälan till årets upplaga av Göteborgs stora löparfest. Varvsgeneralen Bo Edsberger räknar med att många fler anmäler sig innan månaden är slut.

– Vi brukar ha mellan 20 och 30 000 anmälningar sista juni, säger han.

Årets Göteborgsvarv noterade 64 491 anmälda.Och med lite distans till loppet den 21 maj ger han teamet runt Varvet högt betyg.

– Vi är väldigt nöjda. I våra undersökningar har 98 procent av de som svarar varit nöjda. Då känns det som att vi också kan vara nöjda, säger han.

ANNONS

I nästa vecka samlas gruppen som styr Göteborgsvarvet för att diskutera vilka av de cirka 150 idéerna för förbättring som ska genomföras till nästa år.

– Vi har en hel del uppslag och vi brukar landa på cirka 100 stycken som vi ska genomföra. Det handlar framförallt om att stärka folkfesten och utveckla start-och-mål-området. Vi tittar också på hur vi kan utveckla ungdomsloppen, säger Bo Edsberger.

ANNONS