Malmöjubel efter 1–0-målet mot AIK.
Malmöjubel efter 1–0-målet mot AIK. Bild: Anders Bjurö/TT

"Gör allt vi kan för att bli mästare igen"

Malmö FF är kvar i striden om SM-guldet. AIK kan fortsatt inte vinna i Malmö och nu är det regerande mästarlaget i serieledning.
– Vi gör allt vi kan för att bli mästare igen, säger lagkapten Anders Christiansen efter 1–0-segern.

ANNONS

För Malmö FF var klassikermötet hemma mot AIK något av en måstematch. Vid förlust hade gapet upp till AIK och kanske även Djurgården varit fem poäng stort – efter 1–0-segern är MFF i stället i serieledning med sina 48 poäng med fem matcher kvar att spela.

Det är en poäng mer än de allsvenska toppkonkurrenterna, men Djurgården har en match mindre spelad.

– Det enda vi kan göra är att prestera på planen som vi gjorde i dag och få tre poäng, säger MFF-mittfältaren Anders Christiansen.

Fick byta i paus

Han tvingades dock att bryta det heta toppmötet redan efter den första halvleken.

– Jag har haft problem de tre sista matcherna med baksidan (av låret), sedan gick det tyvärr inte längre i dag. Det var tråkigt, säger dansken.

ANNONS

Hur det blir med spel borta mot Sirius på lördag är oklart.

– Det är svårt att dra någon slutsats, när man lämnar planen i förtid är det alltid en risk att man inte är redo tre dagar senare. Men vi får se.

Med tanke på att Djurgården möter "Blåvitt" på bortaplan under torsdagen får Christiansen frågan om han kommer att heja på IFK Göteborg.

– De hejar jag inte på. Jag hejar inte på andra lag, oavsett om det är IFK eller Varberg. Om man hejar på andra lag betyder det att man inte har gjort det bra nog själv. Det är den situation vi tyvärr står i. Vi har fokus på oss själva och det vi själva kan påverka, säger han.

TT: Inför matchen sade du att Djurgården och AIK är favoriter till SM-guldet eftersom de ledde med två poäng – vilka är favoriter nu?

– Djurgården har fortfarande inte spelat. Jag sade också att jag hellre varit i deras situation när man kollar på poängen. Det var skönt att få den här segern och vi gör allt vad vi kan, säger Christiansen.

Mål eller straff

Det var i den 25:e minuten som Veljko Birmancevic avgjorde det heta toppmötet på stadion i Malmö inför knappt 19 000 åskådare. Serbens inlägg från vänsterkanten gick förbi allt och alla – och blev matchens enda mål.

ANNONS

– Domaren sade till mig att om det inte hade varit mål hade det varit en straff. För de höll i mig inne i straffområdet, säger MFF-anfallaren Antonio Colak.

Tyskkroaten tror att det krävs full pott i de fem återstående matcherna för att vinna SM-guldet.

– Vi måste nå högsta nivån i varje match ända in i kaklet, säger Colak.

AIK har ett dystert bortafacit mot just Malmö FF. Det är 25 år sedan Solnaklubben vann i fotbollsallsvenskan mot MFF nere i Skåne.

Fakta: Guldstriden i allsvenskan

Fyra lag går just nu en kamp om SM-guldet. Här är ställningen och lagens spelschema:

1) Malmö FF, plus 24 i målskillnad, 48 poäng (25 spelade matcher).

30 oktober: Sirius (b). 7 november: IFK Göteborg (b). 20 november: Häcken (h). 28 november: Kalmar (b). 4 december: Halmstad (h).

2) Djurgården, plus 17 i mål, 47 poäng (24).

28 oktober: IFK Göteborg (b). 31 oktober: Örebro (b). 6 november: Halmstad (h). 22 november: IFK Norrköping (b). 28 november: Varberg (h). 4 december: Häcken (b).

3) AIK, plus 13, 47 (25).

1 november: Halmstad (b). 7 november: Östersund (h). 21 november: Varberg (b). 29 november: Elfsborg (b). 4 december: Sirius (h).

4) Elfsborg, plus 16, 45 (24).

28 oktober: Degerfors (b). 31 oktober: IFK Norrköping (b). 6 november: Varberg (h). 21 november: Halmstad (b). 29 november: AIK (h). 4 december: Örebro (b).

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS